Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přivést elektriku

Od: sebyk odpovědí: 11 změna:

Dobrý den

Koupil jsem starý dům před rekonstrukcí.Asi 5m před domem stojí sloup elektrického vedení,odkud jsou přivedeny dráty do domu.Na domě je ale všechno zrušeno a v případě žádosti bych asi už na tento dům proud nedostal,protože je v polorozpadlém stavu.Přesto bych tento dům chtěl opravit a k tomu potřebuji proud.Jak prosím postupovat?Dům je v okrese Mladá Boleslav.Máte někdo zkušenosti?Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Nechte si na svém pozemku postavit sloupek se zásuvkami, a vším potřebným, neměl by to být problém.

Jeden můj známý to taky takhle udělal, a nebyl s tím sebemenší problém- napájení nářadí řešil prodlužováky.

sebyk
hodnocení

Nechám si postavit elektrickou kapličku,do kapličky mi přitáhnou proud s hodinami a zásuvkami?

hanher*

Nějak tak.

Na své náklady si vykopete díru na přívod, položíte kabel, postavíte sloupek, do něj si dáte vše potřebné- zásuvky, jističe, atd (musí být odborně zapojeno), a pak přijede někdo dejme tomu z ČEZu, hodiny Vám tam zapojí, tak jako přívod.

Ještě jsem si vzpoměl, jak to dělal soused na zahrádce, kterou obývá celoročně- úplně stejně, jak jsem Vám napsal.

Chajda nesplňovala potřebné náležitosti, tak si udělal sloupek se skříní, ČEZ mu to zapojil, a jede celoročně pouze na prodlužováky.

sebyk
hodnocení

Nakolik taková sranda asi přijde?Sloup stojí asi 5m od hranice pozemku.

hanher*

No, trochu námahy při kopání těch pěti metrů, kabel dejme tomu 500,-, jističe 1500,-, pár drátů na proklemování nepočítám, elektrikáře na zapojení dejme tomu 300,- a nakonec ten sloupek.

Nekupoval bych na Vašem místě nový, ale poohlédl bych se po nějakém použitém, např. jak má soused- starou železnou skříňku a do ní dokoupil pouze Fe lišty.

Všechny ty ceny jsou nadsazené, takže to berte s rezervou- nemám ponětí o momentálních cenách.

sebyk
30.05.10 16:24
hodnocení

Děkuju

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Nechat udělat projekt el. přípojky s pilířem na hranici pozemku a ze sloupu nechat udělat do pilíře přívod a poté staveništní rozvaděč.

hodnocení

0x

nic vám nezbude než zavolat na vámi vybraného poskytovatele el. proudu a domluvit si s ním telefonicky instalaci venkovní dočasné skříně k připojení na 220V a 380V za účelem rekonstrukce stavby. Oni Vám to za peníze sami nachystají. Jinak sám v tomto nic nezmůžete,myslim.

vosikac*
hodnocení

0x

Vše bude nejspíš stejně podmíněno souhlasem příslušného stav.úřadu s rekonstrukcí a stav. úpravami...*nevi*

sebyk
hodnocení

zatím nepotřebuji žádné stavební povolení,protože budu stavbu jenom opravovat,nikoliv zasahovat do nosných částí stavby

standam*

stavebni rozvadec je zbytecna vec, budes muset dvakrat platit, jednou za stavebni rozvadec(povoleni, sazba, pujceni apod.) a pak za finalni rozvadec.

poptej se zda muzes mit svuj hl. rozvadec na baraku...pokud ano dej ho tam, jinak pred pozemkem.

poskytovatelem uzavres smlouvu a dostanes elektromer a mas elektriku doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]