Nejste přihlášen/a.
Nechtěla jsem se tady nikoho dotknout. Ale pakliže se mi to povedlo, jsem samozřejmě velmi ráda.
julie12345 - Myslím, že jste se tady nikoho nedotkla. Jde tady pouze o radu a názor. Není to boj.
Zdravím. Přeji krásný den.
Myslím, že pes do městského bytu nepatří. Přemýšlela bych s přítelem o domečku. Každý nemiluje psí chlupy. Sousedka se jistě nenudí.
Zdravím.
Co to je za generalizaci? Pes patří především k člověku. Ten pokud mu poskytne vše potřebné, může jej chovat i v bytě. Sama mám v bytě čivavu a není problém. Sousedka ma boxera a taky no problem. Ale zkusil by mi někdo to samé, co ta babka, hnala bych ji svinskym krokem. Neříkám, že nemá po psovi uklízet, ale vodsaď podsaď. A ano, babka se nudí a řeší, do čeho jí není. Do domečku by měla jít ona, když je nesnášenlivá a úzkostná. Hezký den
@anna - Ten bordel není jen z mého psa ale i z ostatních.
Ze sousedů padají po chodbách chlupy?
Mám menšího krátkosrstého psa. Po schodech chodí mnohokrát za den. Schody uklízím zpravidla jednou za týden. Napřed zametám, pak umývám. Na lopatce vždy nějaké chlupy jsou. Já to vidím jako maličko, někdo by řekl, že je jich hodně. Více jich bývá tak 2x za rok, kdy pes mění srst (líná).
Doporučuji Vám psa pravidelně vyčesávat, aby těch náhodně vypadaných chlupů bylo co nejméně. V době línání, které jistě poznáte, vyčesávat výrazně častěji. Dále doporučuji pro zlepšení vztahů občas (týdně?) schody jen zamést. Tak sama uvidíte, kolik chlupů na patře sousedky vlastně je. Z jednoho chlupu se jistě nikdo nezblázní, z lopatky za týden už ano.
Jistou roli v množství chlupů na určitém místě hraje průvan. Mám to vysledované na WC, kam pes vůbec nechodí, ale kde je větrání a pode dveřmi není práh. Tam mívám v bytě chlupů překvapivě dost. I u Vás se může stát, že průvanem se při otevírání dveří od bytu dostane mnoho chlupů na společnou chodbu. Ty pak mohou letět schodištěm až někam dolů.
Když se vztahy nebudou lepšit, zkuste byt vyměnit. Městské byty si nájemníci mezi sebou občas z nejrůznějších důvodů mění.
Co se týká chlupů tak se te paní nedivim,když jsem jako opravář chodil po bytech tak vim jak to v některých domech vypadalo.Pomočeny výtahy a ten smrad v bytech kde měly psa nebo kočku.Kolik asi tam těch psů bude pokud by šlo o jednoho tak je to zvlastni
Pani moze chciet cokolvek, aj vymalovat chodbu freskami ako Sixtinsku kaplnku, ale narokovat si to nemoze, byty su ako pisete mestske, ona nema kompetenciu nieco vam nariadit, staci ju asertivne poslat prec.
Druha vec je, akym sposobom vy robite upratovanie, ak najprv na sucho zametate a chlpy padaju dolu, az potom zmyvate, je slusne a normalne postupovat tak, aby chlpy neobtazovali okolie, napriklad robit to castejsie ako raz za 14 dni a pouzit vysavac.
Teda do istej miery je jej poziadavka moralne opravnena. Vam by sa tiez nepacilo, ak by nad vami prerabali byt a na obuvi by vsade roznasali prach z burania. Psickar s dlhosrstym psom generuje viac neporiadku, ako bezny obcan bez psa.
Cele to je len na vas a na susede, ci sa viete normalne dohodnut a kazdy nejako ustupit alebo budete na seba vrcat, stale ale plati, co som napisal na uvod, susedu mozete aj poslat tam, kde slnko nesvieti, prikazat vam nic nemoze.
Co by se odhlasovalo? Aby se odstěhoval? Tohle je jak za komanče... Co je komu do toho, že má psa. Bazírovat naň na dodržování úklidu, ne hlasovat o něm a psu, omg.
Opravdu nevím, jakou rasu psa máte, že z něj padá tolik chlupů, že jen po průchodu chodbou s tím má paní takový problém. To byste potom musela doma ty chlupy stahovat hráběmi,ne? Paní si může říkat co chce, pokud si plníte to, co mají nájemníci nebo vlastníci dělat při úklidu, nemůže na vás. A usnesení nějakého shromáždění vlastníků, co tu někdo vzpomínal, se nemusíte bát. Píšete, že byty jsou městské, a i kdyby nebyly, opravdu by mě zajímalo, jak by chtěla rádkyně vymáhat rozhodnutí shromáždění,že po průchodu psa budete zametat . Na druhou stranu je vidět, že bydlíte v klidném baráku, když největší problémem jsou chlupy psa. Jo a ještě jsem opravdu neviděl ani neslyšel o baráku, kde by se před umýváním schodů tyto schody nejdříve vysávaly. To je co za bláznivý nápad? Schválně se na to zeptám naší úklidové služby, ale už vidím tu reakci . Při zametání schodů opravdu nic nemusí padat dolů.
Vy a pes? Nebo mate i chlapa?
Smankote, vy žalujete jak stara Blazkova Podivej se na film Vlastnici.
Pokud jste si sem prisla potvrdit, ze mate pravo svinit chodbu chlupama, tak jen primerene Nevime, kolik chlupu za den tam zanechate. Dva az tri je jeste v pohode.
milá koule, se svými názory jste úplně vedle. SVJ se nevypořádá ani s neplatiči, tak tady nešiřte takové anonymní blbosti o tom, jak se co objedná a rozúčtuje. Nemáte o tom zřejmě moc velký přehled.
A ještě k tomu zamykání vchodu - pokud nemáte na dveřích panik zámek, tak by při kontrole hasiči nebyli nadšení, že ty dveře zamykáte. Ono za opakované zjištění tohoto nedostatku (zamčené dveře) je docela mastná pokuta.Takže paní vlastně dělá hodně nevhodnou věc.
Clovece @ajvn tusite, kdo nebo co je to SVJ?
SVJ jsou vsichni vlastnici a rozhoduji na (usnasenischopnem) shromazdeni vlastniku ciste DEMOKRATICKY (vetsinou hlasu).
Pokud jsou neschopni, pak ano, nebudou schopni se vyporadat s nicim. Jsou to JENOM LIDI, tedy prumer baraku.
Jděte na to psychologicky. Paní představte svého miláčka ať si ho může taky pohladit a pak si možná vybuduje nějaký citový vztah a příště mu dá nějakou dobrotu a už se na celou věc bude koukat jinak. Paní i vás chápu. Ale když ona vytírá, tak ji na mopu určitě zůstávají ty chlupy a s tím pak musí vytírat svůj byt. Takže musíte na to od lesa
Psi v domech a ještě řadových byl po 2 roky odsouzení za trest,který jsme nespáchali,ale majitel pronajal rekonstruovaný byt mladé dámě,se svým psem + psem,který někomu hlídala.Celý den byla fuč a vracela se večer.Dávala jim nějaké hračky ,asi plastové koule,a na plouvoučkách to bylo slyšet u nás v přilehlém štímu vedlejšího domu..Boj s majitelem,který bydlel v tramtárii,či kde a krásná vytížená prací nájemnice je šla jen ven vyvenčit a i tam jsem si všimla,že jeden ze psů, nesnášel svého psího nájemníka.Hrůza,pláč a skřípění zubů 2 roky.Když krasavice odjížděla svým moderním black and white mercedesem se psy,radoval se celý blok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.