Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sestavit rozebraný dozický zámek

Od: lubombar® odpovědí: 7 změna:

Rozebral jsem dozický zámek, vyčistil, namazel, sestavil ale klíčem nejde otočit. Asi jsem přeházel planžety.
Je nějaký fígl jak určit pořadí planžet podle klíče? Nedaří se mi to dát dohromady. Ví někdo jak na to?
Děkuji.

Jak sestavit rozebraný dozický zámek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

7x

jo je, skládá se to společně s klíčem a po každé planžetě se zkusí funkce, ale nejde to jen se dvěma rukama, je třeba třetí nebo svěrák

hodnocení

Už to mám sestavené, ta rada použít svěrku a při otevřeném zámku přitlačit planžety u osičky svěrkou a zkoušet to vedlo k úspěchu.Díky za radu.

hodnocení

5x

Do nejhlubší drážky klíče přijde nejvyšší stavítko, do méně hluboké drážky nižší stavítka atd. až po nejnižší stavítka. Stavítka musí být napružená, jinak nebudou fungovat,

hodnocení

1x

Úsilí bych tentokrát napnul jiným směrem, kde koupit nový zámek. Přijde mi to přínosnější.

Sám se ten zámek nekoupí. Rozdělání a promazání je rozhodně rychlejší než nákup nového.
U starých zámků je povětšinou lepší kvalita než u moderního spotřebního zboží. U starého zámku může být nestandartní rozměr.
hodnocení

Koupit nový zámek by bylo jednoduché. Ale k tomuto zámku má klíč ještě dalších deset lidí, jde o průjezd do dvora.

Koupit zámek je jednoduché a přidělat dalších 10 klíčů je složité? Mě to přijde jak za minulého režimu, kdy práce byla levná a zámky asi nebyly,či co? Nový zámek déle vydrží. Ochozený,sice promazaný vydrží kolik?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]