Nejste přihlášen/a.
Koukám, všude reklamy na internetový obchod Temu. Tak tam klikám a vidím nabídku tapet. Tapety nalepí všude - nejen na zadní desku pracovní plochy kuchyňské linky ale i na pracovní plochu,na dvířka a dokonce i na podlahu do koupelny. Co si o tom myslet? Začínám tušit, že to bude něco z Polska. Ale samá voda. Bylo to založeno v Bostonu v Americe. Copak jsme tak debilní abychom si kupovali tapety a lepili je do koupelny na dlažbu? Nebo to tam dává nějaký brouk Pytlík? Prosím o vaše postřehy a zkušenosti s tímto obchodem. Děkuji
Nejspíš to posílají z Číny. Možnost zvolit z-box by byla velká výhoda, asi vyzkouším na nějaký malý nákup.
Posílají z EU. Vypadá to, že minimálně něco posílají přímo z Česka. Z Číny by nemohly zaručovat dodávku do 14 dnů.
Tak to buďte ráda, že vše funguje jak má. K zahraničním e-shopům se stavím zatím rezervovaně, i když jsem pár věcí (2) koupil. První byly nabíjecí baterie do akušroubováku, které se nedaly nabít. Jednoduše jen kus plastu. Zboží posílali z Polska, komunikace v angličtině. Trvalo dost dlouho, než vrátili peníze.Daleko rychleji šly baterie do koše, protože je ani nechtěli zpět. Další zkušenost byla vánoční stromek, ten naštěstí přišel ze Slovinska a v pořádku.
Jedná se o elektronické tržiště (stejně jako Shein, Allegro a další. Teď před vánocemi tam byly šílené slevy... První zkušební balík jsem objednal 13.12 a 21.12. jsem ho měl v ruce. Následoval další balík už s více věcmi a dorazil ještě před koncem roku. Momentálně jsou na cestě další dva balíky... podle sledováním včera prošly cílovým letištěm a celním řízením. Doručení očekávám do konce týdne.
Firma nabízí připsání peněžního kreditu pokud balík nedorazí v očekávaném termínu doručení. V případě ztráty balíku, poškození, nebo nedoručení do 30 dnů nabízí refundaci ve výši 100%. V případě poklesu ceny kupovaného zboží je možné požádat o refundaci rozdílu ceny. Párkrát se mi stalo, že to ukazovalo rozdíl třeba 11 Kč a refundace byla 7... nevím jestli je rozdíl dán přepočtem kurzu, nebo bankovními poplatky, ale fascinuje mě, že nemají problém poslat zpátky na účet třeba i 2 koruny.
Já jsem zatím spokojen.
Zajímavé, že se zabývají takovými drobnostmi, vracet pár korun, když vyřízení té věci zabere mnohem víc času.Tudíž bude nerentabilní. Možná to je ten klíč, který napovídá, že chtějí zaujmout, nabrat zákazníky ale nemají to ještě ekonomicky vyvážené .Když píšete, že tam mají prkotiny,drobnosti, tak to na mě také tak působí. Takový bleší trh, kde nejde ani tak o kvalitu, spíše o neotřelé někdy až bláznivé a nepraktické nápady. V té odpovědi jsem i zamotal reakci na dennin příspěvek
Další klasický čínský obchod. Údajně kradou osobní údaje a nutí prodejce snížit cenu výrobku a rozdíl ceny jim nevyplácí.. Článků je o tom dost. Já tam koupil supr klávesnici díky jejich akci za nějakých 150kč + minimálně výše objednávky musela být 220 takže nějaké kraviny k tomu. Obchod se nevyplatí.. Pokud chytíte ty reklamy kde nabízí novým zákazníkům slevy tak ano. Ale musí se trefit na to co chcete vy. Jinak je aliexpress levnější co jsem se koukal na věci.. Rozhodně neukládat kartu, já to zaplatil kartou z jiného účtu kde mi při nejhorším nic nevezmou. Údajně stím byli taky problémy podle internetu co jsem hledal. Ale jinak to dodají do 14dnů mě to vždy vezla zásilkovna
Ale opravdu záleží co tam kupujete. Kvalita čínská jako z aliexpresu atd. Já co jsem kupoval tak tam kvalita nehrála vliv protože to bylo tak primitivní že není co pokazit, a u té klávesnice jsem věděl že je to dobrý kus + už si jí tam kdysi bral i kámoš u kterýho jsem se přesvědčil že je ok
Nakupuji tam už asi půl roku, kartu mám u nich normálně přihlášenou nonstop, jako u AliExpressu. Tam ji mám přihlášenou asi 8 let a bez problémů. S Temu jsem spokojená, dá se tam nakoupit docela dobře. Stejné zboží vidím u nás, na různých e-shopech, ale tak 3 dražší. Nevím, proč bych měla platit českému překupníkovi, když si to mohu objednat sama a bez platby za doručení.
Já prozatím z Číny nakupují pouze z AliExpressu ale zvažují vyzkoušet i ten TEMU. Na temu je v poslední době téměř všude docela dost reklamy. Zajímá mne jak to tam vychází cenově v porovnání s AliExpressem a jak je to tam s DPH. Jsou na tom TEMU ceny už z DPH tak jako u AliExpressu a nebo to kupujíci musí nějak dodatečně v Česku řešit?
Pokud jde o karty tak já si nikdy karty neukládám někde na internetu např. u internetových obchodů a je jedno jesti je to čínský, český nebo jakýkoliv jiný obchod. Radějí dávám přednost bezpečnosti před pohodlím a ani to, že někdo s tím nemá už několik let problémy mne nepřesvědčí. Pro mne není žáden problém pokaždé při nákupu zadat údaje z karty.
Na Temu jeto na AliExpress, DPH přidáno. Alemůžete si tokontlovat, před zaplacením máte všechny informace napsané. Někdy je něco levnější, ale někdy ne. Chce to porovnávat. Jak to všechno probíhá, to je nejlepší si přečíst tady, je to dlouhé, ale mají to v češtině a je tam naprosto všechno.
Akorát mají limit nejmešího nákupu a ten je 330Kč. Jinak nemůžete objednat. Já jsem s nima zatím moc spokojená, zejména kvůli rychlosti, a také i ta zásilkovna mi vyhovuje. Všechny informace o zásilce jsou velmi přehledné, řekla bych, že mnohem lepší než na AliExpressu.
suzymon: Nechápu jak to myslíš s tím, že "Na Temu jeto na AliExpress". To se zboží z Temu nějak zasílá přes AliExpress? Pokud je tam limit minimálního nákuúpu za 330 Kč tak to je dost velká nevýhoda. Já z Číny většinou nakupuji pouze občas nějaklé drobnosti do hodnoty 100 - 150 Kč.
Nakupuji celkem pravidelně hlavně různé věci do domácnosti, doplńky a hračky a za mě spokojenost. Pokud si naběhnu a přijde něco poškozeného, refundace formou připsání kreditu, je záležitost pár vteřin, bez nutnosti vrácení zboží zpět. Samozřejmě je potřeba přečíst před nákupem recenze, hlavně ty s nízkým hodnocením a rozměry, protože je to vše "dobře" nafocené a realita je často jiná.
Pár kousků a ceny pro představu:
textilní box á 37 Kč, květinová zahrádka -272 ks á 410 Kč, sada aut á 400 Kč, posuvná vychytávka do dřezu á 78 Kč, žirafy á 78 Kč, atd...
224 ks
Je tam i možnost úpravy ceny, pokud prodejce v průběhu 30 dní od zakoupení věc zlevní a zažádáte si, můžete zkoušet klidně denně, rozdíl formou kreditu okamžitě připíšou. Za zpoždění dodání zásilky oproti uvedenému termínu, je automaticky připsáno 100 Kč.
@dexolus to je určitě možné, já ale na Ali nenakupuji. Já spíš porovnám ceny u nás...a to jsou většinou násobky, navíc Temu mi vyhovuje přehledností. Jediné negativum pro mě je zásilkovna, ale to je už jiná kapitola
Já vám v rychlosti trochu otevřu oči.. Květinová zahrádka na aliexpressu - 155kč pokud budete mít objednávku přes 220kč tak je třeba zahrádka 105kč.
Sada aut - 285kč
Žirafy - 60kč.
Né na všem je aliexpress nejlevnější. Ale zase pokud bude nakupovat například v sekci Choice u aliexpressu dá se taky ušetřit ale tam je povinnost se dostat přes nějakých 220kč nebo zaplatit poštovné 50kč.
Nehledal jsem nějak dlouho, jen jsem vyfotil fotky co jste přidala a bylo to.. )
mám za sebou 2 obchody - ale protože jsem viděl článek o prodeji dat z jejich webu, mám tam minimum údajů a platební kartou platím jen jednou, kterou před obchodem odblokuji a po transakci zase zakážu transakce nad 1,-, na internetu úplně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.