Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krasne hladka sparovka, vcetne suku, kolem suku

Od: boban® odpovědí: 8 změna:
Ahoj, rano jsem vyfotil sparovku-modrinove drevo schodiste. Ted me zajima jak toho truhlar dosahne? Nejdriv vyrobi sparovku-slepi k sobe dreva a po zaschnuti to cely protahne hoblovackou? Nebo se to jeste po hoblovani brousi? Protoze kazdy kus dreva je ve sparovce v jine poloze, jaktoze mu to nevytrhava ta vlakna ktera nejsou po smeru?
Krasne hladka sparovka, vcetne suku, kolem suku
Krasne hladka sparovka, vcetne suku, kolem suku #2
Krasne hladka sparovka, vcetne suku, kolem suku #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Na ty poslední fotce je nevytmelený suk, to jen tak na okraj.
Ale v podstatě to je jak píšeš.
Buď po slepení protáhneš protahovačkou, ale tam je nebezpečí vytržení dřeva.
Pro jistotu nahobluješ klacky o dva milimetry silnější, slepíš a po slepení proženeš několikrát širokopásovou bruskou. Šedesátkou papírem. Pak s tím uděláš co potřebuješ, vytmelíš, většinou i namočíš vodou a po uschnutí obrousíš na čisto. Tak stopadesátkou.
hodnocení

@jenyk
Diky *palec*
A to ta 150 zrnitost jako finalka staci? Nejsou videt drobne skrabance od brusiva?
Pokud se vše brousí po letech, jako třeba tady to schodiště, tak to v drtivé většině případů stačí. Okna, či dveře, kde je skoro vždy něco napříč, tak je lepší jemnější. Třeba přední válec 180, zadní válec 220.
hodnocení

@jenyk
Jen tak pro ukazku, kdyz jsem nemel jeste vybaveni, jak jsem vyrabel madla zabradli. Maflem s pravitkem, postupne posouval pravitko a menil hloubku. Pak hrubej papir na klacku a stedni,pak jemny. Vyrabel jsem to z tresnovyho dreva na zakazku.
Samozrejme dneska bych to delal jinak *smich*
Krasne hladka sparovka, vcetne suku, kolem suku #4
Krasne hladka sparovka, vcetne suku, kolem suku #5

@boban - to vypadá hodně dobře. Nevěřil bych, že to je dělané maflem*dril**zdravi*

hodnocení

@vikos
Nouzovka *smich*
Ale vis co, moc casove efektivni to neni

Pokud je tohle dělaný maflem, tak to je hodně dobrá práce. *palec**palec**palec*

hodnocení

@jenyk
Neni to spatny, ale jak pisu, je to zdlouhavy. Ten cas za to nestoji. Nebo spis ta prace za to nestoji.
Muj dobrej mafl od Narexu EPK 16D. Co ten toho zazil...to ani nevydrzel mafl od Hilti, kdyz jsem to pak delal na stavbe pro sefy, aby se meli ceho drzet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]