Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kleště na segrovky

Od: honzinek odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Moje otázka zní: jaké kleště jsou určeny na segrovku z obrázku? Je to pojistný kroužek na ose procházející ložiskem a vnitřní průměr ložiska je 8mm. Tyto segrovky nemají dírky. Jde o mi typ čelistí, který je na to opravdu určen, pro bezpečné sundání. Děkuju.

Kleště na segrovky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dobrý den, mělo by to být něco takového AUTOTECHNIKA | Kl/... Na odkazu jsou pro průměr od 12mm, nicméně je tam ten typ čelisti, který nejspíše hledáte. Mělo by to pomoci k nalezení vhodných kleští. Hezký den přeji

hodnocení

6x
Používam malé rozťahovacie kliešte na segrovky. Ako poistku proti úletu krúžku to pred samotným aktom zakryjem handrou.

Take to tak delam. Hlavne u tech malych, ktere radi utikaji.

Neni totiz nad cvrnkanec do nosu napruzenou segrovkou, nebo ji lovit z oka nebo hledat po cele dilne.

Nasadit kleste, zakryt kusem hadru a sundat.

hodnocení

5x

Potřebuješ " segerovy kleště/..." , malé provedení.

Špičky jdou jemně rozklepat aby vznikla malá hrana, kroužek půjde sundat napoprvé a neuletí.

doplněno 09.01.24 10:39:

Před roztahováním zkusit jestli není přiražené ložisko na pojistný kroužek.

Nasadit jednu špičku kleští a protočit kroužek v drážce.

honzinek
hodnocení

Díky moc všem. Šroubovákem jsem podobné segrovky sundával v minulosti, jde to "nějak" také, ale někdy dost blbě. Potřeboval jsem nakopnout s tou úpravou špičky na hranu. To zkusím dřív, než koupím další kleště.

Já je koupil kvůli jedné malé zakázce a vícekrát jsem je nepoužil.Stále je vozím v kufru

hodnocení

5x

Pokud nemáte kleště, tak to jde také větším šroubovákem, který nasunete do výřezu a pootočením zaklapnete. Pojistka se roztáhne a lze ji pak stáhnout z hřídelky.

hodnocení

1x

Zajišťovací segrovka nemusí mít dírku, tato má žlábek. Použijete malé kleště, které roztahují čelisti, jako na jiné segrovky s dírkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]