Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče mi kotel DAKON DOR 24

Od: petrmetr odpovědí: 5 změna:

Zdravím,d

dnes jsem čistil kotel DAKON DOR 24 a v zadní časti kde je ve spodní části servisní poklička, bylo mokro, takové bahýnko..Cca týden dopoustím každé zatopení trochu vodu asi 4 - 7 dílků. Původně jsem si myslel že to je tím že kotlem ohřívám vodu b ojleru, tak v tu chvilku je kotel na teplotě cca 90 - 95 stupňů a voda se vypaří. Ale asi spíš povolil kotel.

Prosím o info. mate někdo zkušenost jestli to jde utěsnit.?

Moje představa je obrousit to dráťákem a pak smirkem (ničím jiným se tam nejspíš nedostanu) a pak to zamatlat nějakým tekutým kovem. Ale je otázka zda to bude držet.

Stáří kotle odhaduji na cca 12 let :-/ otázka jestli to má cenu, jestli to nezačne téct vedle...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Má to za sebou.Nesnažte se to opravit,bude to marné.Nahraďte jiným Slokov,OPOP,s přestavbovou sadou.Můžete si vyměnit sám.Pozor na teplotu vratné vody.

hodnocení

1x

Mám ten samí kotel. Podle mě je to konec! pochybuji že to někdo opraví .:(

Mám ho 10let ale na takovou teplotu jsem ještě netopil.

dakkon
hodnocení

1x
Jak píši ostatní.je to neopravitelné.
Ani se to nepokoušejte zavařit.plech je vyhřátý a bude to jak svařovat alobal..
Mám taky dakon cca 10.let a čekám kdy mě to překvapí.
Teď jedině opop nebo slokov se sadou na přestavbu.
Vejdete se do 60.000.-.
A za dva dny můžete topit.

miroslavcizmar
hodnocení

0x
Jednou mi ho vařil soused autogenem. Vydržel do konce zimy a pak šel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]