Dobrý den, dnes nám doma přestal fungovat kombinovaný plynový kotel Vaillant (pro vytápění a ohřev vody). Zapla jsem na termostatu topení, jenže jsem nezkontrolovala, jestli je kotel natlakovaný. Pak jsem slyšela zvuky, jako by jel kotel nasucho. Chtěla jsem kotel natlakovat. Jenže než jsem našla šroubovák, v kotli zhasl plamen a už nejde zapálit. Ani po restartu. Pořád svítí červená kontrolka přeškrtnutého plamene. Čekáme na servis. Kdybyste měli nějakou rozumnou radu, co se dá dělat, než dojedou, budu ráda. Díky za odpovědi.
Kotol by mal mať dostatočné ochranné prvky, aby sa samočinne odstavil a ustál náhodný nedostatok vody bez poruchy. Co znamená “po restartu”? Skúsili ste stlačiť červené tlačítko pod kontrolkou? To slúži na reset všetkých blokovaní (napr. po odstránení závady).
Červené tlačítko už jsem mačkala několikrát i na několik vteřin. Kotel jsme vypli zeleným tlačítkem i ze zásuvky. A červená kontrolka pořád svítí. Ale díky za snahu poradit.
Teraz sa mi otvorila fotka aj s tlakomerom. Máte pravdepodobne stále málo vody. Čo si pamätám, chce to nad 0,9 bar. Dopustite tak na 1,2-1,5 bar, nech môžete odvzdušňovať.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.