Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hurdiskove stropy

Od: hurdis1 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Mám doma hurdiskovy strop který je už starší. Jsou tam kolejové traverzy a v nich hurdisky a do tří čtvrte kolejnice je beton.
Nyní potřebuji udělat na tomto stropu podlahu. Stačí normálně vyplnit mezi hurdisky polystyrenem a navrch dát karysit a horní beton? Udrží to ty hurdisky?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hurdisky to udrží. Otázka je, zdali to udrží traverzy. Jen tak na okraj, co to je kolejová traverza?

1232
hodnocení

Dříve se dávali prý místo traverzy kolejnice vlaková

dříve se dávali normální kolejnice (skoro jistě vyřazené z provozu). Ale jestli byli vlakové nebo třeba tramvajové?!

Normálně položit na komstrukci EPS100Z nebo spíše jako kročejovou izolaci vatu,zakrýt igelitem a na to podkladní beton klidně s kari sítěmi.

Ještě doplnění armatura nesmí ležet pří mo na EPs nebo vatě-musí mít aby měla smysl ze všech stran krytí betonem-tzn pod ní cca1cm betonu!

hodnocení

0x

Udrží to ty hurdisky***hurdisky jsou jen "ztracené podbití" Váhu nesou kolejnice.

Zdali to udrží kolejnice, to musí někdo nejspíše spočítat, navíc nepíšete, kolik betonu chcete dát. Ale Vaše řešení je možné, pokud dodržíte určité postupy.

Nedávno se zde řešil strop s kolejnicemi. Osobně mám kolejové traverzy, s klenutým stropem a s betonem, drží to desítky let bez problému.

Zvažte kročejovou izolaci.

hurdis1
hodnocení

No cca 6cm betonu.
Tak nesou hurdisky tu váhu betonu.
Takže polystyren mezi kolejnice hurdisek nemám dávat?

Hlavní hmotnost betonu nesou ty traverzy-klejnice-nosníky. nikoliv hurdy.

Jak jsem psal výše dal bych tam vatu (např tuto : izomat.cz/... )pokud výška povoluje pak dvě vrstvy s "převazbou"( nebyla spára na spáře) s tím, že druhá vrstva by kryla i kolejnice. pak igelit nebo klidně térák , térpapír..., a pak beton s karisítí.

Jak máte vyřešen kročejový hluk? Polyš tam chcete proč?

Strop před betonáží musíte podepřít, 6cm se mi zdá málo, alespoň 8 cm s kari sítí uprostřed.

hodnocení

0x

Únosnost by se měla spočítat a vzít v potaz délku kolejí či traverz. U traverz i jejich výšku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]