Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koroze vodovodní přípojky

Od: milzal odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jak byste prosím řešili korozi vodovodní přípojky vedoucí zkrze základ RD? Pomohlo by ke zpomalení koroze např. na stávající pozinkované potrubí navléct plastové potrubí např. o délce 1,5m a toto zkusit zatlouct zkrze základ až k obecnímu pozemku? Tím bych vlastně odizoloval vodovodní přípojku od vlhkého zásypu zeminou. Vím, že se asi časem stejně výměně přívodu nevyhnu, jde mi jen o prodloužení životnosti.

Děkuji.

Koroze vodovodní přípojky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den!

Co myslíte, že to bude dělat v té mezeře mezi dvěma potrubími. Jednoduše stále korodovat. Nebylo by jednodušší, než natloukat nové plast. potrubí na staré pozink. potrubí jednoduše to pozink. potrubí vyhodit a místo něj napojit nové plastové? :-D

hodnocení

3x

Teraz to mate vykopané a potom budete zase kopať? Čo je to za logiku?

111®
hodnocení

2x

kdysi jsem pozink natáral asfaltem..před pokládkou do zemně ale to je tak 30 roků...ale nyní bych tam dal plast, takže na vašem místě vymněním a mám klid..

Kdysi se používal jutoasfalt,taky pamatuju

hodnocení

1x
Ked je to raz chytene, nic nepomoze, uz vobec nie nejaky kondom, to by ste to museli hermeticky uzavriet a natlakovat napr dusikom alebo argonom. Na jar to cele vymente za plastik a mate 50 a viac rokov pokoj.

hodnocení

0x
Idealne trubku vymenit za plast PPR. Nebude nic korodovat. Pokud Vam to pomuze, tak bych v dutine trubku striknul voskem na auto, na dutiny. Bez hliny to fungovat bude, s hlinou ne.

bery*
hodnocení

0x
Snad leda pořádně osušit, co půjde odrbat, a pak napatlat třeba A00 vazelínou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodovodní přípojka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]