Zdravím, Rozbila jsem si oblíbený keramický hrnek na kafe. Střepů je pár a velikých, takže by to šlo hezky zpátky k sobě. Máte nějaké tipy, čím to slepit, abych z toho mohla dále bez obav pít? U lepidel na keramiku, které jsem našla, se nikde napíše, zda jsou do budoucna ok s horkou vodou či info ohledně zdravotní nezávadnosti. Díky za tipy, Iveta
Jestli se slepování podaří, už bych z něho nepila. Při sebemenší nepřesnosti vám proteče, jestli se s ním nemůžete rozloučit, slepte a dejte jako dekoraci na poličku. Vyhlédněte si nový, at máte s novým rokem pořádek a ne něco slepovaného.
Nemá cenu to lepit. Hrany zlomu jsou otřepené, takže lepení bude hodně vidět. Většina běžných lepidel vám časem zežloutne, takže to bude o to víc vidět.
Kvalitní lepidlo bude stát více jak nový hrnek. Ale jestli k němu máte citový vztah, tak u Vietnamce kupte vteřinové, slepte a máte fajn věc na tužky a propisky. Na pití už ne.
Já bych to slepil dvousložkovým epoxidem, dole nechal dírku na odtok, babička by do toho zasadila nějakou kytku. Pár let by to ještě dělalo parádu. No a když ne, tak směr skládka. U srdečního hrnečku mám fotodokumentaci, v případě havárie můžu nechat udělat duplikát. Pravda, Váš hrnek není typický dnešní průmyslový výrobek, tam by to moc nešlo.
Slepit ano, na pití ne, i kdyby držel. Dobré je přilepit jeden největší kus a pak počkat do zítřka a následně pokračovat s lepením dalších střepů.
Já z keramiky nepiju. Právě ty glazury nejsou stoprocentně bezpečné. V některých jsou škodlivé látky. Slepte, dejte na poličku a pijte z porcelánového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.