Nejste přihlášen/a.
dobry den poradi mě někdo? chtel bych natahnout novy silovy kabel s antonicku do chaty. bude stacit cyky -j5x6 zjisti me čez kde vede ten stary kabel hlinikovy do chaty? a po vykopani a polozeni kabelu do země musi to byt čez co me to napoji s antonicku do chaty a nebo schopny elektrikař.? a mam tam hodiny s roku 1990 a druzi maji uz davno digitalni mam to urgovat at me daji digitalni a nebo tam nechat tady ty stare. jeste se me stava ze me nejde elektrina do chaty vcera tam byli s čezu merily hodnoty a vse v poradku.a odjeli ja jsem potom nekolikrat vypnul jistic a opet zapnul a elektrina v chate uz byla ale sem tam se vypne a když zase jistič dam nahoru a dolu tak zase elektrina je.asi tam bude kontakt ma to na starosti čez nebo to je muj majetek, hodne otazek snad me nekdo poradi. dekuji sklař
dekuji vsem co me radily. pravdepodobne tam bude vadny hlavni jistič. myslim ze tady ten by stacil koupit.
ČEZ má hodiny a hlavní jistič - vše pod plombou. Vše za tím je vaše. Dohodněte se s nějakým elektrikářem, třeba i jestli a proč měnit hliník za měď.
Pro napojení zavoláte na ČEZ a obvykle dostanete svolení to odplombovat a poté jim zavoláte znovu aby si tam přijeli dát plombu.
Mistři elektrikáři a revizáci, prosím, vyjádřete se k druhu kabelu, opravdu 5x6mm nebo jen 4x6, či raději x10mm, bez info, co tam vše má?
Co doporučíte?
Mně by docela zajímalo, proč pán ten kabel chce měnit. Z dotazu to vypadá, že by si měl nechat vyměnit jen jističe, tam evidentně je nějaký problém.
Na co tahat souběžně s přívodem ještě další kabel? Víc by se hodil zinkovaný pásek, pětadvacet metrů obvykle postačí. Směrem od chaty, u hodin je zemění už méně potřeba. Další věci, jaký kabel, jak zakopat, délku, co k němu atd si už tazatel dohodne s elektrikářem, který mu to bude zapojovat. Protože plomby smí servat JEN kvalifikovaný elektrikář. A k těm "hodinám", jsou distributora, jejich konstrukce ti může být naprosto jedno, jsou prověřené a měří přesně. V obchodě při placení rohlíků se taky nestaráš o to, jak starou mají pokladnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.