Nejste přihlášen/a.
Viděl jsem na obrázcích a četl o policích a úložných prostorech,kde byly použity do oblouku a do vlny ohnuté desky.Jde o klasické desky z lamina nebo z jiných materiálů?Kde sedají sehant a má s tím někdo zkušenosti?
Neviděl jsem na obrázcích, a čtu o policích a úložných prostorech, kde byly použity do oblouku a do vlny ohnuté desky, až ve tvém dotazu. Nevím, kde se dají sehnat a nemám s tím zkušenosti...
Mám ale zkušenosti s tím, když chci něco položit třeba na míč nebo nějaký válec. To, co na ně položím, sklouzne dolů, když to nemá nějakou boční oporu. Jak bude vypadat košile nebo blůzka položená na vnějším nebo vnitřním oblouku vlny, to si ale dovedu představit. A když jich bude na sobě více vrstev, výsledek bude zaručený. Dále každá operace s materiálem je drahá, ohýbání je přidaná hodnota a ceny budou určitě vyšší než normální rovná deska jako police. Ušetřit se tak dají peníze i místo.
Toť můj názor, možná, že špatný...
doplněno 30.05.10 10:08:po shlédnutí obrázků musím uznat, že na tom něco je. Dokonce se to bude líbit více lidem. Ale jak píšete, ne na běžné ukládání. I já bych svoje flašky ukládal na tak sympatické místo.
Tohle nikde neseženeš, to se musí udělat na zakázku, jelikož se všechno musí ohýbat na kopytě, který se taky samozřejmě musí taky udělat a po použití už se k ničemu nehodí a tudíž je jen na jeden kus tak to všechno bude stát vcelku dost peněz. Ale udělat se to dá, jen až by se spočítala cena aby tě nepřešla chut, nebude to žádná láce.
pokud si troufnec muzes si to udelat.
1. na kopyto postupne vkladat pasy dyhy vzajemne slepene
2. na kopyto dat pasy dyhy a vylozit hranolkama a zase dyhy
3. vyriznout 3x tvar ktery potrebujes z desky a zase dyhu nebo tenky SDK
4. atd.
delal jsem to kdysy jen z pasu dyhy
Z dýhy by to samozřejmě udělat šlo, ale po vyjmutí z kopyta se to trochu narovná a pokud potřebuju mít přesný rádius je to problém, neb težko se odhaduje o kolik se to narovná. Lepší je udělat kopyto, koupit slabou nařezanou MDF desku, z ní nařezat potřebný přířezy a ty na kopytě slepit, podle koupené MDF by šla udělat výsledná síla 16 - 20mm. MDF jde krasně ohýbat a po slepení se už nevrací, neb tam není žádné pnutí, lehce se brousí před povrchovou úpravou. Kdyby měli být poličky dýhovaný tak napřed jednostranně odýhovat nařezanou MDF a pak na kopytě slepit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.