Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v rámci rekonstrukce chaty se chystám opravit i podlahu v jedné místnosti. Do místnosti delší dobu zatékalo ze střechy a všiml jsem si, že původní, nejspíš dřevovláknitá deska (nebo něco na ten způsob) je komplet prohnilý. Pod deskou je polystyren, na ni pak lino, které by jsem tam znovu chtěl dát. Možná vinylovou podlahu.
A mám 2 otázky a plno podotázek :
1) Na polystyren bych rád dal nějakou hydrozilaci. Ta tam nejspíše nyní žádná není. Je v pohodě ji dávat na polystyren nebo raději polystyren vyjmout a dát ji pod něj? Jako hydroizolaci dát IPU? Přemýšlel jsem o samolepících pásech - vyhnul bych se tak plamenu. Nebo nějakou jinou? U stěn a v rozích se používají nějaké rohové izolační pásy a IPA se pokládá na ně? Nebo se to řeší nějak jinak?
2) Je v pohodě dát na polystyren/hydroizolaci OSB (2 vrstvy křížem) nebo by byla lepší jiná varianta? Betonovat to úplně nechci - ať už kvůli aktuálnímu počasí, tak nemožnosti ji moc zvedat s ohledem na návaznost dalších místností.
Ještě doplním, že jde o podlahu v přízemí. Místnost je aktuálně vytápěna kamny, do budoucna tam snad bude radiátor.
Děkuji
1) vyndat polyš, podle stavu podkladu se rozhodout, jak provést hydroizolaci, vrátil polyš pak OSB a alší
2) můžete dát na polyš hydroizolaci, ale nevím, jak je to dole vlhké, páč polyš umí nasát vlhkost.
Trochu vysvětlete: pršelo shora a hydroizolaci dáváte kvůli čemu? chybí vám tam zdola proti zemní vlhkosti? Pokud ano, máte suchý , rovný a soudržný podklad pro natavení? Kde máte vyrovnávací vrstvu betonu? Vždyť to bude celé nerovné!
Dejte raději foto,ať je vidět něco blíž. Možná máte i vlhké stěny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.