Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lihový krb v SDK

Od: macek71® odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, chtěl bych udělat takovou předstěnu z SDK, na tv a lihový krb. Viz obrazek.Chtěl bych se zeptat, jak se to izoluje.Ted jsem ten krb zapálil a je to opravdu horké. Nevím, jakou zápalnou teplotu má SDK. Prosím o zkušenosti, jestli to někdo realizoval
Lihový krb v SDK
Lihový krb v SDK #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sádrokarton není hořlavý, ale myslím, že té televizi se to umístění na tepelně exponovaném místě nebude líbit.

Té televizi to je jedno...:). Ovšem běda tomu, kdo by to okopíroval...

Já myslel tu TV na té vizualizaci umístěné přímo nad tím krbem. Neboli - veškerý horký vzduch bude stoupat z krbu přímo k té televizi

Promone, já tomu rozumněl. Šlo mi právě o to, že to je vizualizace. Jako všechny dělané na efekt a technicky nesmyslně, potom se to někomu zalíbí a okopčí to. S těma vizualizacema bojuju furt, u kuchyní, u koupelen, mor.

Naprostý souhlas! V nábytkařině je to stejný, průšvih je v tom, že tí, co vymýšlí ty vizualizační / návrhové / CAM programy nemají o konstrukci nábytlku absolutně žádné zkušenosti a výsledkem je pak paskvil *bzum* Ale hlavně že to vizuálně vypadá cool *smich*

hodnocení

0x

Sádra, jako pojivo nehoří, jen ten papír na něm ano.

ALE, já měl dočasně trubku od kotle do komína, přes sádroš. Díra byla těsná, dle trubky odtahu. Po roce topení byla jen 1cm dokola černá proužek, okolo trubky.

Nic víc.

hodnocení

A topil jste :) Tak to asi melo vetsi teplotu. Ale chtel bych to udelat , tak jak se to ma

Jasně, v kotli se normálně topilo, sádroš byl asi 30cm od kotle. Je pravda, že netopím, abych měl trubky červený...

hodnocení

Asi jsem to špatně napsal. Tv bude , tak jako na obrazku, vedle. Ale z vaších odpovědí moc chytrý nejsem. Chápu, že sádra nehoří , ale ten papír asi jo. Takže , jak to odizolovat? Nebo nějak udělat , ať nemusím po hasičích uklízet.
Lihový krb v SDK #3
On je stejně moc vysoko, lépe je níž.

hodnocení

hodnocení

Krátkodobě odolá 60stC , pak může docházet k degradaci. Tak babo raď

Tak pokud se bojíte tak krb nedávejte ani do protipožárního SDK (růžového), ale zazděte preventivně šamotovými cihlami!

Ale já jsem Milan, ne baba a radím ze zkušenosti. I v těch odkazech píšou, že ...sádrového jádra desek, která při požáru funguje jako automatický hasicí přístroj...

Tak ještě poradím, vezměte kus sádroše, pod něj dejte svíčku, ale ne přímo plamen, ale 15 cm nad tím to ohřejte na 80-90°C.

Co se stane?

hodnocení

0x

Jak tam drží ta tv na tom prvním obrázku? Dá se i vytáhnout?

Něco takového jsem dělal, šla vysunout dopředu, byla na pantografickém držáku. Celkem opruz, náročné na přesnost i na následnou manipulaci.

hodnocení

0x

Dobrý den. Materiály pro obestavění krbů jsou většinou velkoformátové kalcium-silikátové nebo vermikulitové desky. Jsou poměrně levné, práce s nimi je snadná a rychlá.

Sádrokarton je sice nehořlavý ale dlouhodobě neodolává teplotám nad 45st.C

hodnocení

Děkuji za info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]