Dobrý den, chtěl bych udělat takovou předstěnu z SDK, na tv a lihový krb. Viz obrazek.Chtěl bych se zeptat, jak se to izoluje.Ted jsem ten krb zapálil a je to opravdu horké. Nevím, jakou zápalnou teplotu má SDK. Prosím o zkušenosti, jestli to někdo realizoval
Promone, já tomu rozumněl. Šlo mi právě o to, že to je vizualizace. Jako všechny dělané na efekt a technicky nesmyslně, potom se to někomu zalíbí a okopčí to. S těma vizualizacema bojuju furt, u kuchyní, u koupelen, mor.
Naprostý souhlas! V nábytkařině je to stejný, průšvih je v tom, že tí, co vymýšlí ty vizualizační / návrhové / CAM programy nemají o konstrukci nábytlku absolutně žádné zkušenosti a výsledkem je pak paskvil Ale hlavně že to vizuálně vypadá cool
Sádra, jako pojivo nehoří, jen ten papír na něm ano.
ALE, já měl dočasně trubku od kotle do komína, přes sádroš. Díra byla těsná, dle trubky odtahu. Po roce topení byla jen 1cm dokola černá proužek, okolo trubky.
Asi jsem to špatně napsal. Tv bude , tak jako na obrazku, vedle. Ale z vaších odpovědí moc chytrý nejsem. Chápu, že sádra nehoří , ale ten papír asi jo. Takže , jak to odizolovat? Nebo nějak udělat , ať nemusím po hasičích uklízet.
Ale já jsem Milan, ne baba a radím ze zkušenosti. I v těch odkazech píšou, že ...sádrového jádra desek, která při požáru funguje jako automatický hasicí přístroj...
Tak ještě poradím, vezměte kus sádroše, pod něj dejte svíčku, ale ne přímo plamen, ale 15 cm nad tím to ohřejte na 80-90°C.
Dobrý den. Materiály pro obestavění krbů jsou většinou velkoformátové kalcium-silikátové nebo vermikulitové desky. Jsou poměrně levné, práce s nimi je snadná a rychlá.
Sádrokarton je sice nehořlavý ale dlouhodobě neodolává teplotám nad 45st.C
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.