Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Robotický vysavač - nabíjení

Od: iano odpovědí: 12 změna:
Zdravím, pořídili jsme si robotický vysavač a v návodu se píše že po nabití by se měl vysavač odpojit od nabíjení ať tam "nestojí".
Ptám se, je to opravdu nutné? Vždyť telefony taky občas necháme na nabíječce ikdyz je nabitý na 100%.
Podle mě to je otrava to pokaždé odpojovat...
Jaký máte na to názor?

Robotický vysavač - nabíjení

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

1x

Náš (Roomba) má naopak napsáno, že má být v nabíječce pořád a tak ho tam máme pořád a je to pohoda.

Tady mám nějaké zkušenosti abclinuxu.cz/...

hodnocení

1x
To je divné, všechny vysavače, co jsem zatím potkal, právě běžně parkují v připojené nabíjecí stanici. Ten náš se dokonce, pokud je mimo zapojeno stanici, po několika hodinách z důvodu úspory baterie vypne a musím ho zapnout ručně tlačítkem.

hodnocení

1x

Ty návody jsou občas nesmyslné, špatné překlady a neznalost místních předpisů.Odpojení by mělo jedině význam v případě ochrany robota před přepětím v síti, kde chybí systém přepěťové ochrany. Správně fungující nabíječka se po dosažení kapacity baterie odpojí

Teď koukám do návodu ETA Aron a tu informaci o odpojení po nabití jsem nenašel

karel556*
hodnocení

1x
V návodu se píše: 7.1 ČIŠTĚNÍ NABÍJECÍCH KONTAKTŮ
Vypněte vysavač a odpojte nabíjecí stanici od el. sítě!
Že by se vysavač měl po nabití odpojit od nabíjení, to v návodu není, pečlivě jsem návod četl.

hodnocení

0x

Mohu se tady vetřít se svou otázkou? Prosím, jaký byste mi doporučili, aby vysával i lino i koberce? Jaké jsou vaše zkušenosti?

doplněno 06.01.24 17:37:

berger, děkuji. Budu o něm uvažovat.

Nemám lino a koberce, ale dlažbu a koberce. I Robot Roomba 966. Jezdí hodně (Má počítadlo, mohl bych se podívat, kolik toho odpracoval). Za sedm let jediná závada, podle manuálu a servisu opravitelná výměnou dílu za dvaapůl litru, podle zdejších rádců (tím jim děkuji) opraveno zadara...

Ahááá, přestala jsem uvažovat. Ta cena je nad můj rozpočet. *zed*

vili
V Karviné mají jeden skladem za 9, ale s nutností vyzvednutí osobně. Je to hodně? On už je to stejně starší model, takže je pouze v doprodejích, a v obchodech jsou novější typy. Takže bych spíš vybíral z nich.
Jinak my máme nějaké Xiaomi s nádobkou na vodu, a taky stálo kolem této částky. Na lina a dlažby super, ty koberce jsou takový kompromis, funguje relativně dobře jen na krátké vlasy. Takže bohužel, když chci koberce vysát pořádně, tak musím stejně vytáhnout starý poctivý silný vysavač.

Vili, není. Vím, že jsem ovlivněný, ty roomby jsou drahé a dá se sehnat nějaký sencor za pět litrů třeba. Ale nevím o sencoru, který by po sedmi letech provozu jezdil 1h.11min do vybití. Celková uklizená plocha 40783m2, počet úkolů 2328, celková doba úklidu 1110h.11min. To považuji za slušnou výdrž. A to ten robot nějakou dobu jezdil mimo připojení k WiFi, takže asi ještě více, nevím, jak to aplikace počítá, když je offline. Jo a že je potřeba jednou za čas vytáhnout dospělý vysavač, to je jasný...

vili
Je už pouze v pár obchodech. Takže bych si vybíral z nového sortimentu, kde se dá najít lepší cena. Všimněte si, že nejlepší ceny jsou v podstatě v listopadu, pak se do Vánoc zvyšují nebo se nedávají do slevových akcí a po vánocích je v nabídce obvykle neprodaný, tedy dražší a méně výhodny sortiment.
Vlastnosti i roomby 966 nerozporuju, jen teda náš 25 let starý vysavač funguje lépe než cokoliv novějšího, co jsem koupil po něm. Už jsem ho jednou odstavil, ale po koupi dvou nových vysavačů jsem ho rozebral, vyčistil a jede dál, zatímco ty nové se válejí po půdě. A to si troufám tvrdit, že nekupuju nejlevnější na trhu.
Tím pádem ten náš Xiaomi, ačkoliv vysává podobně jako ostatní a podle recenzí je velmi dobrý, mi přijde prostě slabší. Dokonce jsme s manželkou koupili do ložnice lino místo vysokého koberce, protože by tam jezdil měsíc, než by to bylo poznat. Jak jsem napsal, na krátký vlas je v pohodě.
Je dobré si uvědomit, že lidé, kteří nemají zkušenost, by mohli být zklamaní výsledkem.

111®
hodnocení

0x

Teoreticky se vysavač může odpojit sám povyjetím z doku. Ale prakticky k tomu není důvod obzvláště pokud jezdí denně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]