Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová fixace elektřiny

Od: lada48® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dnes mi přišel email od ČEZu. Protože mi končí v únoru fixace elektřiny na tři roky, tak mi posílají novou smlouvu zase na tři roky. Mám sazbu D02d, jistič 3x25A. Cena za kWh první rok 5,00 Kč, druhý rok 4,83 Kč, třetí rok 4,30 Kč. Cena za jistič všechny tři roky stejná 154,9 Kč.

Když jsem koukala na ceny elektřiny na internetu, nevím jestli dobře, tak ČEZ má kWh za 8,83 Kč a za jistič 270 Kč za měsíc.

Myslíte, že jsou to dobré ceny a že mám tu smlouvu podepsat? Chtěla jsem na ČEZ zajít a podepsat tam smlouvu jen na rok. Protože si myslím, že půjdou ceny elektřiny ještě dolů. Ale když bych nepodepsala smlouvu kterou mi nabízejí, tak určitě ve smlouvě na rok by cena elektřiny byla vyšší než mi nabízejí ve smlouvě na tři roky.

Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

. Jinak k otázce, najděte si nového dodavatele a od ČEZu utíkejte, co nejrychleji to jde. Nyní máte příležitost a u nového dodavatele si sjednejte smlouvu na dobu neurčitou, žádný fix!

iks
hodnocení

0x
Pokud jim pohrozite odchodem na jejich bezplatné lince, přepojit vás na retenční oddělení. Tam vám dají podstatně lepší cenu.

hodnocení

0x

Dobrý den!

Vámi uváděné údaje o cenách jsou nějaké divné. V ceníku distribuce u sazby D02d a jističi 3x25A není v žádném distribučním území cena 154,90. V distribučním území ČEZ je v tomto případě cena s DPH 238.- Kč. Není těch 154,90 poplatek za odběrné místo, jako součást platby za silovou elektřinu. Jaká bude platba za jistič v příštím a následujícím roce přeci nyní nikdo neví, to bude stanoveno ERÚ zase až na konci roku.

"Cena za kWh první rok 5,00 Kč, druhý rok 4,83 Kč, třetí rok 4,30 Kč." Jestli je to cena jen za silovou elektřinu, tak je dost vysoká, řada dodavatelů má již mnohem nižší cenu. Jestli jsou to ceny celkem /za silovou elektřinu i distribuci/, tak jsou to ceny velmi příznivé. V tom případě je podivné, že to uvádějí, vždyť ceny distribuce pro příští a následující rok ještě stanoveny nejsou.

hodnocení

Tak jsem se ještě jednou podívala. Je tam napsáno: distribuční sazba - to je těch 5,00Kč za kWh. stálá platba Kč/měsíc 154,90 Kč. Tato platba je uvedena u všech sazeb stejná, tak jsem si myslela, že to je platba z elektroměru. Dole pak je napsáno: Část celkové platby za energie tvoří také její regulovaná složka, kterou stanovuje ERÚ. Nikde jsem se nedočetla kolik to je.

zam

Kolik to je se dovíte při vyúčtování.Vím je to pozdě ale moc s tím neuděláte.U jiného dodavatele Vám naslibujou, ale skryté poplatky neprozraděj.Těžko vybírat.

Dobrý den!, Tak nevím, co vám tam píší. Podle ceníku ERÚ jsou ve vašem případě / D02d, 3x 25A/ v distribučním území ČEZ na rok 2024 v ceníku, který je u každého dodavatele k dispozici a ke stažení, stanoveny tyto platby za distribuci /cena distribuce a plat za příkon/. Uvedeny ceny vč. DPH:

Vysoký tarif - 2439,-Kč/MWh

Systémové služby - 258,-Kč/MWh

Podpora OZE - 599,-Kč/MWh

Daň z elektřiny - 34,-Kč/MWh

činnost OTE a ERÚ - 5,- Kč/měsíc

plat za příkon, jistič do 3x25A - 248,- Kč/měsíc

K tomu pak se platí t.zv. cena dodávky, t.j. cena silové energie a poplatek za odběrné místo. Tyto platy jsou k každého dodavatele různé. Tak ČEZ má uvedeno v ceníku Elektřina –/...

VT : 5009,40 Kč/MWh

Stálá Platba : 154,88 Kč/měsíc

Jsou ale dodavatelé, že mají ty poslední platby, t.j. platbu dodávky, vč. měs. platby podstatně nižší.

To co uvádíte v dotazu - 5,- Kč 149,-Kč jsou cifry neodpovídající ceníku .

Předmětný ceník je zde: cez.cz/...

Zam a který dodavatel má skryté poplatky? Ceníky jsou přehledné, takže člověk může porovnávat. Každopádně ČEZ je nejdražší dodavatel a nechá si dobře zaplatit. Hlavně pozor na ty měsíční pevné sazby, jsou dodavatelé, kteří si klidně berou 180 měsíčně, jiní třikrát méně a jen na tom máte hned 1500 ročně ušetřeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]