Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cementové lepidlo

Od: zakk odpovědí: 17 změna:
Lze využít standartní cement 42.5 jako pojivo při výrobě cementového stavební lepidla např C1. Jde o to že mám k dispozici 6 pytlů cementu. Mám plán že bych smíchal v poměru 1:3(cement: křemičitý písek max 0.6mm) a směs využil ke stěrkování venkovního přístřešku s perlinkou. Popř. přidal plastifikátor do směsi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Toto setrenie par korun sa vam predrazi, casom to opada, vonku patri flexi lepidlo, nie domace imitacie.

hodnocení

3x
Úmysl chápu ale takto to nefunguje, když budeš pátrat po složení lepidla tak se dočteš že lepidlo je obvykle složené z cementu určité kvality, disperze formou práškové přísady, buničiny a mletého křemičitého písku. Jestli jestě něco to ti nikdo neřekne. Pred vanocema jsem vysekavau u zakaznika 4 dlaždice jenž podle vyprávění lepil zedník na lepidlo ředěné cementem . Moc to nedrželo a místama bylo lepidlo vypraskané... Vykaslal bych se na to a koupil dobře namíchanpu směs.

re4zon
hodnocení

2x
Uz jste nekdy videl, aby cement lepil i jen z desetiny tak dobre, jako lepidlo? Naprosty nesmysl, vymente s nekym cement za lepidlo.

Trocha disperze to vylepší, ale nikomu nic neradím, ono taky záleží, jak pečlivě se to nanese.

re4zon
Ta "trocha" bude muset byt pomerne dost a stejne to nebude mit stejne vlastnosti. Kvuli par stovkam bych takove pokusy neprovadel. Navic ten duvilax a kremicity pisek bude muset nejspis taky koupit..

hodnocení

2x
Vykaslite sa na to. V lepidle je okrem cementu určitých kvalitatívnych vlastností toľko iných pomocníčkov, že sa to v malom neoplatí ani nakúpiť a na prvý šup namiešať. Disperzia, jemný ostrohranný piesok, nejaké vlákňujúce prísady, atď.

hodnocení

1x
V podstatě chcete namíchat cementovou maltu kde vápno nahradíte plastifikátorem. Jestli malta půjde natáhnout hladítkem a zapravit do ní perlinku to musíte vyzkoušet sám, ale frakce kameniva asi to moc nedovolí.
Nebude lepší když těch pár pytlů prodáte a nakoupíte flexi lepidlo kde bude výsledek práce jistý?

hodnocení

0x

smíchal v poměru 1:3(cement: křemičitý písek max 0.6mm) a směs
Jako že betonem budete natahovat?

zak
hodnocení

Víceméně ano, cement pojivo a kremicity písek jako plnivo.

Já bych to nedělal, a že jsem pro různé výzkumy praxí...

Kdysi jsem si takto vyrobil směs ze zbytku lepidla na obklady, cementu a disperze a dával na perlinku. Drží to už cca 15 let.

Držet to bude ! Je ale nutné přidat disperzi "Duvilax" v poměru,aby to dostatečně lepilo.:)

A vyjde to dráž než pořídit pár pytlíků lepidla!

Ušetřím pár korun, ať to stojí cokoliv...

Tak mě nezajímá,kolik ho to bude stát ! Já odpovídám nato,jestli to bude držet!*nevi*

zakoo
hodnocení

0x

Takovou snať odpovědí jsem nečekal. Inu nápad necham ležet ladem.

Ale experimentovat bez zaručení výsledné kvality snad můžete? *smich* Na boudu pro psa by to nemělo vadit *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]