Lze využít standartní cement 42.5 jako pojivo při výrobě cementového stavební lepidla např C1. Jde o to že mám k dispozici 6 pytlů cementu. Mám plán že bych smíchal v poměru 1:3(cement: křemičitý písek max 0.6mm) a směs využil ke stěrkování venkovního přístřešku s perlinkou. Popř. přidal plastifikátor do směsi.
Úmysl chápu ale takto to nefunguje, když budeš pátrat po složení lepidla tak se dočteš že lepidlo je obvykle složené z cementu určité kvality, disperze formou práškové přísady, buničiny a mletého křemičitého písku. Jestli jestě něco to ti nikdo neřekne. Pred vanocema jsem vysekavau u zakaznika 4 dlaždice jenž podle vyprávění lepil zedník na lepidlo ředěné cementem . Moc to nedrželo a místama bylo lepidlo vypraskané... Vykaslal bych se na to a koupil dobře namíchanpu směs.
Trocha disperze to vylepší, ale nikomu nic neradím, ono taky záleží, jak pečlivě se to nanese.
re4zon
Ta "trocha" bude muset byt pomerne dost a stejne to nebude mit stejne vlastnosti. Kvuli par stovkam bych takove pokusy neprovadel. Navic ten duvilax a kremicity pisek bude muset nejspis taky koupit..
Vykaslite sa na to. V lepidle je okrem cementu určitých kvalitatívnych vlastností toľko iných pomocníčkov, že sa to v malom neoplatí ani nakúpiť a na prvý šup namiešať. Disperzia, jemný ostrohranný piesok, nejaké vlákňujúce prísady, atď.
V podstatě chcete namíchat cementovou maltu kde vápno nahradíte plastifikátorem. Jestli malta půjde natáhnout hladítkem a zapravit do ní perlinku to musíte vyzkoušet sám, ale frakce kameniva asi to moc nedovolí. Nebude lepší když těch pár pytlů prodáte a nakoupíte flexi lepidlo kde bude výsledek práce jistý?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.