Nejste přihlášen/a.
Lze využít standartní cement 42.5 jako pojivo při výrobě cementového stavební lepidla např C1. Jde o to že mám k dispozici 6 pytlů cementu. Mám plán že bych smíchal v poměru 1:3(cement: křemičitý písek max 0.6mm) a směs využil ke stěrkování venkovního přístřešku s perlinkou. Popř. přidal plastifikátor do směsi.
17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3x
re4zon
2x
Uz jste nekdy videl, aby cement lepil i jen z desetiny tak dobre, jako lepidlo? Naprosty nesmysl, vymente s nekym cement za lepidlo.
miso®
2x
Vykaslite sa na to. V lepidle je okrem cementu určitých kvalitatívnych vlastností toľko iných pomocníčkov, že sa to v malom neoplatí ani nakúpiť a na prvý šup namiešať. Disperzia, jemný ostrohranný piesok, nejaké vlákňujúce prísady, atď.
1x
V podstatě chcete namíchat cementovou maltu kde vápno nahradíte plastifikátorem. Jestli malta půjde natáhnout hladítkem a zapravit do ní perlinku to musíte vyzkoušet sám, ale frakce kameniva asi to moc nedovolí.
Nebude lepší když těch pár pytlů prodáte a nakoupíte flexi lepidlo kde bude výsledek práce jistý?
Nebude lepší když těch pár pytlů prodáte a nakoupíte flexi lepidlo kde bude výsledek práce jistý?
Kdysi jsem si takto vyrobil směs ze zbytku lepidla na obklady, cementu a disperze a dával na perlinku. Drží to už cca 15 let.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]