Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, kde bych sehnal kvalitní bílé krabice (zhruba šxhxv 30x20x10), aby vypadaly trošku reprezentativně? Už jsem vyzkoušel dva různé obchody a různé materiály a pokaždé je to hrozně nekvalitní rychleskládací paskvil. Teď ve druhém případě přišly dokonce trochu znečištěné, asi od prachu ze skladu, ale ani kvalita a zpracování nevyhovuje. Na netu jsou nějaké obchody s dražšími kusy (potřebuji tak 10 ks max), ale rád bych si nechal poradit, než vyhodím další peníze z okna za něco, co už mám, akorát 3x tak dražší. Děkuji doplněno 04.01.24 21:13: Jen doplním, že krabice mohou být kartonové 3-vrstvé, ale i ty tenkostěnné papírové, to je jedno, obsah nebude těžký. Otevírání klasické, nebo se zasouvacím zámkem, na tom také nezáleží, jen nesmí být víko zvlášť... Děkuji
Hm tak odkaz nebudu, právě na to koukám jako tele na nové vrata. Ještě tři měsíce tomu, jsem u nás na poště kupoval bez potisku a teď tohle. Zkuste zajít na poštu, jestli nemají staré zásoby.
Děkuji za příspěvek, ale po zjištění, co to jsou bigy (ohyb náhodně kdekoliv na krabici z nekonečné lepenky), nechápu vaše doporučení. Vždyť to je snad ta nejhorší nekvalita, jaké se dá při výrobě krabice dosáhnout. Nechápu jaký duševně nemocný člověk musel tohle odsouhlasit, že to bude dobrý nápad na výrobu krabic - jakýchkoliv... Druhý odkaz je tuctový prodejce běžných krabic vhodných sotva pro zasílání poštou. Krabice mají dovnitř takové mezery, že je tam s trochou nadsázky i vidět. Takže ne. Jejich poštovní krabice s 5 mm dírami rozhodně nejsou vhodné pro posílání zásilek poštou, leda by byly samy tyto krabice ještě zabalené v igelitu či další krabici... Tam jsem objednával, proto se právě ptám po kvalitních krabicích. Copak se nedá něco takového v 21. století sehnat? Může mít i takový ten lesklý povrch, jako když si koupíte (prakticky jakýkoliv) výrobek - třeba mobil, mixér, prostě nejrozšířenější typ na světě, bože i krabice od papírových kapesníků za 29 Kč ten povrch mají). To se vážně nedá sehnat?
ml1
No možná v 19. nebo na počátku 20. byste si je mohl nechat vyrobit na zakázku. Někde jsem četl návod, jak si udělat doma pořádek, a jeden z kroků právě byl nechat si vyrobit, ale už nevím u jakého řemeslníka (ani mě nenapadá, kdo by to mohl dělat, jestli brašnář nebo knihař nebo kdo), papírové krabice na zakázku (podle rozměrů skříně, pak tam bylo jak je uspořádat atd.). Ten návod mohl být tak ze šedesátých let.
Ono obecně je problém, pokud někdo chce obaly, pamatuju si, jak mi někdo vyprávěl, že sháněl tácky (plastové vaničky) jako maji v řeznictví pod maso, pak to sehnal přes nějaké známé, ale jinak vyprávěl, jak obcházel řeznictví a nikde nepochodil.
Dortová vyklápěcí by nestačila? Parametry nákup v papírnictví a bílá splňuje.
xxx
Bohužel ne. Dortová krabice je konstrukcí spíše podnos na dort s krytím proti prachu, který sotva udrží sám sebe. To, že nemusí být krabice tak pevná, to mě prosím neberte tak za slovo. Trošku pevná být musí.
V papírnictví mívali výběr, jen ceny byly trochu větší. Zkouším namátkou hledat, ale nacházím jen dortové krabice rafoshop.cz/... ty toho opravdu moc neunesou. Po troše hledání jsem našel poštovní krabici rafoshop.cz/... vypadá, že je bez potisku (na poště mívají právě s potiskem).
Pak jsou ještě archivační krabice, ale ty bych nenazýval reprezentativní.
Jistě jiná papírnictví budou mít podobné věci, rafo jsem prohledal, protože ho znám (a mám ho hodně z ruky)
Tímto uzavírám otázku, nakonec jsem se rozhodl zajet osobně do prodejny Obalovematerialy na Praze-Libuš a tam jsem si za pomoci ochotného prodavače (který mi okamžitě, úplně automaticky, na dotaz, že hledám nějaké bílé krabice přinesl skoro celý sortiment k prohlédnutí) vybral celkem slušně vypadající konstrukci. Jsou hezky bílé (na prodejně byly samozřejmě už osahané, ale ze skladu jsou luxusní) a s troškou tuningu s lepením nemají chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.