Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám v chatě menší zděnou stěnu, ve které je komín od krbu a k ní jsou přidělány dřevěné příčky. Mezi těmito příčkami a stěnou jsou mezery o šíři od pár mm po cca 1cm (dle odstupu cihel na zděné stěně).
Čím ideálně tyto mezery utěsnit? Nějakou nízkoexpansní pěnou? Nějakým tmelem? Co z toho lépe snáší teplotní výkyvy - horký krb a s ním zahřáté i stěny, vs chladné stěny, když je chata prázdná.
Osobně bych se přikláněl k pěně ale rád bych se ujistil.
Děkuji
Bene, není to stín? Nevím, ale mě to tak přijde, i když, může to být i škvíra.
Chtělo by to fotku ze strany, od cihel. A takovou, aby tam nebyl stín.
ďury jsou malé, no Ale jsou tam. Opravdu
Chtěl bych je zadělat ať jsou pokoje trochu více zvuko/pacho/teplo těsnější
Po otočení to už trochu vidím. Nejlépe by bylo udělat novou, širší lištu a trochu ji profalcovat, stačil by centimetr. Pak ji dát na zeď a falcem na cihly. Pak by nikde nebyla škvíra.
@ben - beru si poučení pro příště. Uznávám, že by to bylo lepší
@jenyk - neuvedl jsem, a nyní si uvědomuju, že to byla chyba - širší lišty udělat nemohu - ta zděná stěna je z obou stran před příčkami a tak ani z jedné toto udělat nemohu. Leda mě napadá "Z"lištu ale ta by tam asi moc pěkně nevypadala. A tipuju, že je příčka usazena na trámech, možná i nosných, tak případný posun a zvětšení místnosti na úkor druhé by také moc nešlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.