Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace odtahu k digestoři - na koho se obrátit

Od: pidgiin® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, na jakého řemeslníka se obrátit, když potřebuji nové odtahové potrubí k digestoři a odtahové potrubí s ventilátorem na WC. Asi to bude vyžadovat trochu zkušeností a zručnosti, protože bude potřeba několik kolen a nějaké prosekávání. Dělají tuhle práci specializovaní vzduchotechnici, nebo i normální instalatéři? A na zapojení ventilátoru bude potřeba elektrikář?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Instalater nebo elektrikar. Jsou i firmy, ze Vam to udelaji komplet.
hodnocení

Co jsem se teď ptal, tak to instalatéři nedělají... Takže nesjpíš buď vzduchotechnik nebo hodinový manžel.

hodnocení

4x

já bych si objednala elektrikáře- on řekne co bude potřeba

hodnocení

1x

Takové prkotiny dělají dnes už jen hodinoví manželé

hodnocení

0x

S kolenama už se moc nedělá. V oblibě jsou ohebná potrubí.

Instalace odtahu k digestoři - na koho se obrátit

Gumídku, ze záchodu a koupelny - dejme tomu. Pokud mi s tímto přijdou kuchyňáři nad digestoř, vyhazuji je... Tím s montáží končí.

hodnocení

Taky jsem slyšel, že by mělo být potrubí k digestoři hladké, aby byl nižší odpor vzduchu.

Ono to moc nesa(e)je. Ale je to hlučné.

To asi jen k vůli hluku. Na záchodě tohle mám a OK. Saje to perfektně.

Spíš mě napadá, aby se tam nesrážela mastnota a vlhkost v těch žebrech trubky a pak to neprohnilo u té digestoře.

Ale netuším.

A víš proč se nedělá s kolenama? Mimoděk mi to vysvětlil, co vzduchotechniku projektuje. Že prej výměna digestoře v kuchyni je práce na hoďku, max. hoďku a půl. Vyhodí starou, upraví díru směrem k digestoři, přišroubuje novou, zapojí elektriku a naohýbá tam tu alobalovou rouru asi tak za 2 minuty a hotovo. Jak to jde rychle z typizovanejch dílů plastový stavebnice viz dále...

Krásy to dílo s alobalovou harmonikou mnoho nepobralo, zabere to tak 2/3 skříňky a do zbytku člověk stejně nic nedá, jinak se alobal zbortí. Jakmile člověk pustí digestoř, klepe se to jak drahej pes a kvílí to jak kovotěs ve starejch oknech, ale co už. Je to hotový, a takhle to děláme vždycky...

A teď si představ, že to, co uděláš jednou rourou, postavíš z typizovaných dílů, který maj omezenej sortiment a z většiny jdou tahat jen do pravýho úhle, poněvadž jak to budeš natáčet jak plastový kolínka na vodu, začne ti bejt skříňka nad digestoří malá. Jen v dílech budeš tak 5x dražší a zjisíš, že poněvadž to nesedí v osách budeš dořezávat, brousit, lepit a všemožně se s tím peklovat.

Takže se na to z valný většiny řemeslníci vykašlou a ti pečlivější se soustředí aspoň na to, aby to mělo přijatelné tvary a nehrálo jak fujara ve větru.

Pracnej a drahej pokus, jak zachránit prostor ve skříňce. Sesazeno na sucho. Oproti původní digestoři nesedí poloha ani průměr připojovacího potrubí a vzduch se bude muset naučit trošku kličkovat, ale aspoň je to tak, že se průřez mění postupně. Uvidíme, co to udělá... Harmoniku tam můžu dát vždycky, kulatý kolena bych tam snad taky poskládal...

Obrázek se nevložil, tak níže...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]