Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, který díl způsobuje chybu "F9 - Chyba umístění přepážky"? Myčka chvilku jede a v průběhu programu vyhodí error F9 a konec. Četl jsem, že by to mohlo být součástkou které rozděluje proud vody do jednotlivých vrtulí, ale která to je nepoznám. Jedná se o myčku PHILCO PDI 1568 DTBIT.
Zdravím, zabrala v odkaze zmíněná oprava mikrospinače? K tomu dodám jen to, že je potřeba měnit i simeriňk (gufero) těsnící hřídelku divertoru (tak odborně nazývají třícestný ventíl). Určitě budou na hřídelce stopy po úniku vody (poznat to jde - proteklá mastnota zažlukne a otěr z hřídelky tedy smrdí). Gufero je třeba nasadit obráceně, než bylo předtím - pružinkou jej dát ven, né dovnitř, ona sice ač nerezová, tak zrezaví a gufero potom bez pružinky netěsní, voda nateče do převodovky divertoru a udělá tam neplechu, jak jste sám zjistil.
Dobrý den,
celý rozdělovač jsem z myčky vyndal, rozmontoval a vyčistil (ikdyž žádná nečistota, která by mohla způsobit jeho nefunkčost v něm nebyla. Mikrospínač jsem vyndal a proměřil, při jeho stisknutí se obvod přeruší, žádné stopy po vlhkosti.Ještě byl na rozdělovači jeden senzor který nevím, k čemu slouží viz foto. Znovu jsem vše smontoval a myčku zapnul, mycí program jede před jeho koncem opět myčka napíše na display chyba F9. Tak nevím co stím dál...pokud máte ještě najaký nápad který jde udělat svépomocí, budu rád za rady.
Super foto. Je to jiné, než u Whirlpoolu. To co leží vedle modré houby na nádobí vlevo, je kodér s oním mikrospínačem. To mokro tam nesmí být. Zjistěte příčinu úniku vody a vyměňte ten mikrospínač.
tak jsem to ještě rozebral, vyndal ten microspínač a když jsem ho propípnul tak funguje správně a žádná voda ani zoxidované kontakty na něm nejsou. Jak to vlastně má správně fungovat? Pokud by byla v tomhle mechanismu nějaká chyba tak by myčka měla hlásit error od začádku mycího cyklu ne? Předpokládám, že hned na začátku nádobí namočí a k tomu potřebuje aby ten rozdělovač správně fungoval. Mě ten mycí program chvíli jede a cca v polovině (někdy ke konci)se přeruší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.