Zdravím místní kutily, třeba jste už někdy podobný problém řešili...k Vánocům jsme dostali nový granitový kuchyňský dřez, bohužel nejde osadit místo původního (moje chyba), nový je na šířku o 1cm a na výšku o 3cm menší nez otvor v prac.desce.Nemáte někdo nápad jak osadit nový dřez bez výměny celé pracovní desky?
Hakl tomk, přečtěte si dotaz ještě jednou a pomalu... Salunk a epoxid např., ale zkusil bych nejdriv tu výměnu drezu a pak spíš celou desku než se s tím bastlit a vymejslet něco co bude vypadat jako úmyslny záměr...
Jako šílená nouzovka mě napadá vyříznout otvor ve stávajícím dřezu, aby zbyl jen rámeček, a ten vložit pod nový dřez. Ale to jen v řípadě, že by deska byla z nějakého důvodu nevyměnitelná a dřez chcete za každou cenu osadit. Ale ani ta námaha s tím nestojí za to, nemluvě o pochybném výsledku.
Podobně by šel vyrobit kovový rám z profilu, ale stále to vychází, že je snažší a hezčí koupit správný dřez, nebo vyměnit desku.
Děkuji všem za reakce, výměna prac.desky se finančně nevyplatí, jelikož máme kuch.linku rozdělenou na dvě části musel bych koupit cca 5m nové desky+ vyříznout otvory pro sporák+dřez.Navic kuchyň je cca 5 let stará,deska je pořád jako nová, takže nedává smysl ji měnit. Takže dřez prodám (vrátit nejde,nebyl kupován v CZ+nemám doklad o koupi). Problém je že původní dřez je asi nestandardních rozměrů 580x510mm ,otvor v desce je o 10mm menší a granitovy dřez ktery by mi tam pasoval jsem zatim nenašel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.