Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protéká umyvadlo

Od: michelup® odpovědí: 6 změna:

Čistil jsem hadici, která vede od umyvadla do odpadu a nyní umyvadlo protéká. Původně jsem myslel, že je problém, že není žádné těsnění mezi umyvadlem a hadicí, ale teď jsem si všiml, že to protéká mezi umyvadlem a tím chromovaným odtokem. Při utahování hadice jsem s tím trochu pootočil. Tam je také nějaké těsnění? Jak to opravit? Děkuji

Protéká umyvadlo
Protéká umyvadlo #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

2x

Hořejší díl a spodní mají závit a jsou do sebe sešroubovaný. Buď se to pokusit rozšroubovat a vyčistit, případně dotáhnout. Já osobně doporučuji tohle vyhodit celé a dát tam normální sifon.

hodnocení

Vyhodit celé myslíte ty nerezové díly? A to koupím sifon i s nějakým dílem, který nahradí ten původní horní nerezový? Aby to pasovalo do umyvadla.

hodnocení

2x

Podľa fotky a smeru zatečenia vám to preteká z vrchu umyvadla,z prepadu alebo ovládania zátky.

hodnocení

1x

Máte více možností

1. nejjednodušší je sundat špunt a do vtoku vrazit větší šroubovák a za současného držení spodního dílu a pootáčení horním dílem pomocí toho šroubováku, přitáhnout těsnění.

2. Pokud tam nějaký ťuňta těsnění nedal nebo pod těsněním jsou už nečistoty, budete to muset celé rozšroubovat a nejlépe vyměnit např. za click clak systém - kovový špunt se zatlačuje zmáčknutím a opětovným zmáčknutím vyskočí. Jen dávat pozor na správný typ vtoku. Měl by odpovítat typu umyvadla - máte s dlouhým závitem a pak jestli má nebo nemá přepad. Nejjednodušší, pokud se v tom neorientujete, bude si přinést původní díly vtoku do obchodu a porovnat.

3. Po vyčištění původního, pokud jsou těsnění funkční, lze použít i se starým vtokem. Když by netěsnilo, jen lehce podmáznout silikonem, ne zaplácat a dotahnout! Těsněné plochy musí být suché a čisté. Jinak se dává těsnění jak shora, tak i ze spoda

Protéká umyvadlo #3
hodnocení

Mohl bych Vás ještě požádat o nějaký odkaz nebo konkrétní typ na ten silikon k bodu 3? Děkuji

To je jen příklad, ne konkrétní typ k vašemu umyvadlu.Vy potřebujete variantu pro umyvadlo s přepadem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]