Nejste přihlášen/a.
4x
Ale jsem rád, že po 25 letech mi manželka konečně dovolila koupit normální kvalitní plastové sedátko, které vydrží vše a dibře se udržuje. Tady ty kovové za chvíli vždy vyhnijí, zvlášť když máte doma dva kluky, kterým to občas "přestřelí".
3x
koupil bych nšjakou vhodnou hadičku, nebo i několik co pasují do sebe, třeba takové ty průhledné, které bych postupně nasadil na závit a vymezil tu mezeru..
3x
Jak chcete něco dotahovat, když se vám to prokluzuje? Sundejte prkénko, sundejte ten kovový kryt a nasaďte shora šroubovák a zespodu šroubujte třeba křídlovou maticí s gumovou a poté kovovou podložkou.
Ale je možné, že tam máte typ, co se utahuje jen shora a plast se v díře má jen roztahovat, což přestalo být funkční
3x
Ano, tohle je nešťastné řešení. I při silném dotažení se prkýnko občas pohne. Já jsem to přilepil Mamutem a zatím drží. Při lepení se musí postupovat takto:
Očistit obě lepené strany
Na obě strany nanést lepidlo Mamut (nebo jiné lepidlo na bázi MS pryskyřice, případně obyčejný silikon z kartuše) a mírně dotáhnout
Nechat 24 h vytvrdnout lepidlo
Dotáhnout fest
Také prý pomůže vystřihnout kolečko z brusného papíru určeného na mokré broušení a drsnou stranou dát na mísu. Nesmí být velká hrubost (cca 360).
3x
Volný prostor v díře se musí něčím vyplnit. Ale větší díra je tam proto, aby se mohlo prkénko ustavit do správné polohy podle tvaru mísy, a to není vždy ve středu díry. Nasadit hačičku na šroub a vymezit tak volný prostor nemusí vždy být dobré řešení, ptotože šroub někdy musí být bokem a ne uprostřed díry.
Já to řeším tak, že na šroub dám podložku a matku (které jsou součástí balení) ale matku nepřitáhnu a držák zvednu tak, jak je na fotce. Potom do díry zhora natlačím silikonový tmel, matku slabě dotáhnu a prkénko ustavím do požadované polohy. Potom dotáhnu úplně a nepoužívám dokud tmel neztvrdne (asi 6 hodin).
Pokud se nějaký tmel při dotahování vytlačí, tak po ztvrdnutí se dá sndno odstranit, ptorože se nepřilepí a také případná demontáž nedělá problémy - silikonový tmel není lepidlo a z díry se vytáhne.
2x
Zavity co budou v dire lehce omotat elektrikarskou izolacni paskou, aby se zbytecne nezanewly lepidlem
Pripadna demontaz neni problem-zase se nahreje prostor fenen a lepidlo z tavny pistole snadno povoli.
Jinak mimochodem to vase prkno ma panty silny jak vrata v ČKD
Prvotně mně to upevňovali 2 mladí instelatéři,těmi šroubováky,jenže vykyvovalo se to dál,takže vytěsnit,možná tu najdu doma "v šuplíku pro běžného kutila" něco
Mladí instalatéři nepochopili a ani vy. Vemte si na to někoho schopnějšího.Je nad lidské síly vám popsat principy uchycení prkének. Můžete si to však nastudovat na internetu a náhradní díly koupit sama, když se do toho tak hrnete
Zdejší rádcové toho moc neznají. Rozdělejte, jak radím, zjistěte, jaký typ uchycení máte a podle toho se pak zařiďte. Co vám čučí zespodu? Nahmátáte tam závit šroubu, který se volně protáčí? Nebo tam je guma? jestli jste se nechala přesvědčit, že toto nejde, tak vám s jistotou říkám, že to jde, i za cenu, že by jste musela vyměnit šroub se strženým závitem. Náhradní díly k tomu koupíte. A prkénko doufám umíte sundat.
1x
Oni už vědí, jaká ty prkýnka jsou levná a kvalitní, aby to pak v záruce nemuseli znovu řešit.
Viklalo se to stejně jak u tazazelky.
Samozřejmě můžete hledat řešení ala kutil, otázka pouze, jak moc budete mít štěstí, a kolik je hodnota vašeho času a jestli se to náhodou nezopakuje, a jestli se v tom chcete hrabat…
Pokud jste si nechala od instalatéra utahovat vaše starý prkýnko, no tak tam asi je každá rada drahá. Nechce se mi hledat účtenku, ale předloni to vyšlo i s tím prkýnkem a dojezdem někam úplně daleko na chatu na naprosto nepodstatnou částku…
Už nevím jak se porouchalo to původní, jestli mu uhnila matice, možná ano, nějaká křídlová plechová nekvalitní, nebo se ztratila podložka, těžko říci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.