Dobrý den mám byt v pronájmu na dobu určitou kdy každý rok se podepisuje nová smlouva ( po společné dohodě s majitelem navíc je zde snazší možnost výpovědi než při době na neurčito ) vyskytla se zde situace že od března budu mít novou smlouvu a zároveň i během února se ke mě chce přestěhovat přítelkyně z jiného města. Před pár lety jsem sám bydlel s rodinou kdy jsme byli taky v podnájmu já jsem ve smlouvě nebyl pouze osoba z rodiny se kterou máme společná příjmení a stačilo že jsem s rodinným příslušníkem a danou smlouvou zašel přepsat TP. Majitel o tom ví, nemá s tím problém a souhlasí s tím. Ale pořád je to jen přítelkyně, ne partnerka či manželka bude tedy stačit když přijdu se smlouvou na mé jméno kde už mám TP zapsaný a s tou druhou osobou bez toho aniž by ona někde papírově figurovala? Nebo by přítelkyně měla být alespoň společně se mnou jako nájemce zapsaná a podepsaná v nové smlouvě?
Čapnete do jedné ruky smlouvu, která je na Vaše jméno a do druhé ruky přítelkyni, zajdete na ohlašovnu a ohlašovna bez problému zapíše trvalý pobyt. Nikdy jsme nikomu žádného spolubydlícího do smlouvy nepsali a funguje to bez problému. Destiletá zkušenost.
A k čemu je to potřeba.jestli se mohu zeptat. Ať si trvalé bydliště nechá tam kde má.. Za 14.dní se "třeba"rozejdete a začne Vás obtěžovat exekutor.sice jí tam nic patřit nebude,ale už kvůli těm starostem bych se na to vyprdl.. Nevím jak je to teď,ale myslím si že to musí zařidit majitel bytu..
Přesně tak. Exekutor může zabavit pevné spotřebiče nebo vybavení bytu, které nepatří nájemci ale majiteli bytu. Snad nejhorší případ pak je úplné zapečetění bytu.
Z mého pohledu by měla být zapsaná ve smlouvě , tedy napsat dodatek ke smlouvě a účast majitele na matrice, kde bude prokazovat vlastnické právo k nemovitosti. V opačném případě bude matrika informovat majitele, že se do nemovitosti chce někdo trvale přihlásit. Ale nejleší bude si na matriku zavolat a vše si ještě jednou ověřit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.