Posteloval jsem si karburator na pile, jede skvele. Predtim byla moc chuda smes, takze svicka cerna a mastna. Za kolik motohodin ZHRUBA se zacne projevovat na svicce zmena na tu spravnou zlute cihlovou barvu elektrod? Dik doplněno 02.01.24 10:49: Chtel jsem napsat ze predtim byla smes prilis bohata a svicka tim padem cerna doplněno 12.01.24 12:48: Vcera jsem delal kontrolu jak dopadlo serizeni karburatoru co jsem delal. Ted vypada svicka takhle. Se sroubem H jsem nehybal, jen jsem steloval L a volnobeznej sroub
Asi jste se upsal, mastná černá je bohatá směs. Trvá to podle toho, jak moc je to rozhozeno a taky podle režimu provozování (poměr plného výkonu a volnoběhu, jestli se jen sem tam něco řízne, takže je většinu času studená, nebo jestli se řežou jeden za duhým kmeny.. Ale řekl bych, že už zhruba po jedné motohodině se to dá posoudit. No a taky záleží na množství a kvalitě oleje v mixu.
barva si sedne tipl bych tak po 10 minutách větší zátěže... Koukni po jedný nádrži špalkování.
Světle cihlová u dvoutaktu nejde - tak to mám asi čtyřtakt
Bohatost směsi jde odhadnout i podle barvy výstupího otvoru vejfuku, když teče dehet tak je bohato, šedá bez dehtu je OK, bílá moc chudý, u dvoutaktu hrozí přidírání. (Záleží ale i jestli má katalyzátor nebo ne, takže hlavní rozlišení podle zvuku/ chování motoru při štelování (hodí se i otáčkoměr, hlavně pro "laiky", profík zvládne seštelovat i bez něj; nezaměnit čtyřtaktování s omezovačem), ověření podle barvy svíce, zapamatování si barvy výfuku a na tu občas kouknout - neni třeba čumět na svíci každou nádrž..
Aspen je super hlavně pro občasný použití, asi jediná nevýhoda je cena..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.