Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikovná ženská co všechno zničí

Od: nesikovna odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, otevírala jsem vrata, nedotahla pořádně rucku, auto se rozjelo a tuklo do těch vrat. Rána jako kráva ale naštěstí SKORO všechno přežilo. Až na jednu věc. Foto v příloze. Poškodila se dojezdova kapsa, nebo jak se to jmenuje. Tak nějak se vypacil šroubek s hmozdinkou a teď to vůbec nedrží. Přítel kdyby se to dozvěděl, tak mě zabije. Asi prostě nový šroub, hmozdinku a opravit to. Nebo jsem naivní? Mám na to dnešní den, prosím, pomozte :(
Šikovná ženská co všechno zničí
Šikovná ženská co všechno zničí #2
Šikovná ženská co všechno zničí #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x
Oprava na deset minut. I kdyby se měly vrtat nový díry. Je vidět jen jedna hmoždinka, dost určitě tam ale budou dvě.
Jen tak na okraj, pokud je přítel cholerik a za tohle by tě zabil, najdi si jinýho. Ono přijdou jistě podstatně větší průsery, než je tohle.

re4zon
hodnocení

8x
Jestli te zabije misto aby vzal hmozdinku, sroub, klic a behem dvou minut to tam dal zpatky, tak vymenit pritele.
Jako remeslnik jsem poznal spoustu lidi. A dneska je to tak, ze muzsky veci musi vetsinou resit zensky. Hlavne ty zensky co maj za manzela ,nebo pritele cizince(to jsou obzvlast strasny retardi), co jsem videl to bylo neco...
slon

Tys též cizinec? Já jen dle některých tvých dotazů a komentů ...

slon
Potrefená husa se ozvala? Ty jsi jeden z těch o kterých píšu? *smich*

hodnocení

8x

*smich* Opatrně to nakašírujte do původního stavu. Až přijede přítel a pokusí se tu bránu otevřít, bude to ON, co všechno zničí! Kdyby tou bránou tak neremploval, neurval by kapsu! ;). Mmchdm, nevíte co je šikovná ženská, co všechno zničí, já jo, mám ji doma. Jsem už tak vytrénovaný, že když se mi za zády ozve zvuk řítícího se regálu v železářství, ani to se mnou nehne. Prostě ji opět něco upadlo. Psi leží zásadně pod stolem anebo židlema, nikdy ve volném prostoru...*alene*.

krtek6
hodnocení

6x

No povězme si upřímně..že už ten kdo to tam nainstaloval na takový hmoždinky by zasloužil přes hubu...jestli je zbytek tady té hmoždinky vevnitř díry..tak vytáhnouta nebo rozvrtat. A pokud se vytáhl celý šroub tak je to v pohodě...vyfoukat, koupit kovovou hmoždinku s vrutem a šestihranou hlavou, natluct to tam a přišroubovat...a nebo vyfoukat, chemická kotva, závitová tyč a matka...vše s korekcí a štelováním na správný pojezd...varianta 3... do této patky udělat jinde další díry a a udlat nové kotevní otvory do patky

hodnocení

5x

To se dělá dost špatně, protože nejspíš zbytky vrutu (ne šroubu) zůstaly urezlé ve zbytku hmoždinky.Do stejného místa to zakotvit nepůjde. Měly by tam být lépe šrouby se šestihrannou hlavou a branku seřídit tak,aby dojížděla nad ty hlavy.

Jako provizórium by to mohlo jít s citem převrtat o 3 cm dál a použít stejné vruty se zapuštěnou hlavou cca 5x60mm a dát rovnou z nerezu. Hmoždinky do betonu, 2ks průměr 10mm . Poptejte šikovného souseda,hodinového manžela, kdo je vybavený nejlépe příklepovým kladivem (při vrtání vůbec netlačit, protože se pak beton roztrhne)

hodnocení

3x

Pokud to tam opravdu drželo jen na hmoždince a ničem jiném tak stačí zajet někam nebo třeba máte doma. Změřte díru v tom betonu jaký je průměr podle průměru vemte stejnou hmoždinku a vrutem zašroubovat.

hodnocení

3x
Doraz nanovo ukotviť, priateľa vymeniť. Vrut, ktorý je na fotke, vyzerá byť skorodovaný. V diere pravdepodobne odhrdzavel a bola to rana z milosti. Zase, ak by to držalo, namiesto strihnutého vrutu by ste ohli bránu a poškodili auto…
Miesto činu očistite a skontrolujte stav betonového základu. Ak bude rozpraskaný od mrazu, zvážte jeho vybúranie a znovuvybetónovanie.
Teraz potrebujete nejakým spôsobom vymanipulovať von zbytok vrutov a hmoždíniek. Možnosti sú. Buď použiť obetný vrták do kovu priemeru 10 mm ako hmoždinka a skúsiť obsah diery komplet odvŕtať. Prípadne tenší vrták, po častiach odvŕtať hmoždinku a zbytok vrutu odtiaľ nejak vyloviť / napr. vyfúkať tlakovým vzduchom.
Druhá možnosť je vyvŕtať druhý pár dier vedľa.
Buď tam znovu vráťte hmoždinky a vruty, alebo použite závitovú tyč a chemickú kotvu.

Závitová tyč s maticemi, ani šroby se šestihranou hlavou nepřichází v úvahu. Jakýkoliv předmět, vyčnívající ze "dna" dojezdu bude bránit dovření brány.

asd1
hodnocení

3x
Vrtnout,nový hmoždinky,nový nerez vruty,dát krátký aby se při dalším zbourani vrat snadno vytrhly a šlo to snadno opravit ;)
Přítel asi bude cholericky kokot,ja bych spis umrel na smich nez nadaval...

hodnocení

3x
Pokud fakt není poškozeno nic jiného a váš přítel je cholerik, který to nedokáže vzít s nadhledem, pak doporučuji ženský postup: "Pepo, podívej, co jsem našla u brány! Na co to může být?"

hodnocení

2x

No, aby se přítel nepos@al *ee*

Za život se vám něco podobného může stát xkrát, nepanikařila bych a nekazila si den... hlavně, že se Vám nic nestalo.

Nakonec přítel se dá vyměnit vždy...

hodnocení

1x

Žádná velká tragedie, pro drobného kutila oprava na pár (možná desítek) minut. Jak to opravit Vám tu už poradili jiní, takže jen poznámka - pokud použijete šrouby se šestihranou hlavou (jak tu někdo radí), budou velmi pravděpodobně překážet dojezdu brány.

Pokud to drželo jen na téhle hmoždince, zasloužil by si přizabít hlavně ten, kdo Vám to montoval. *blee*

hodnocení

0x

Určitě tam bude ještě jeden vrut. Podívejte se do té "kapsy" a měly by tam být dva otvory. Pro člověka který má hmoždnky a vruty a k tomu vrtačku práce na 10minut. Možná ten "uhnilý" vrut a hmoždinka byla dobrá pojistka která povolila a nezpůsobila více škody. Nechal bych to na přítele s tím, že to bylo uvolněné což je vzhledem ke stavu na fotu realita a ať to opraví a Vy zatím uvaříte něco dobrého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]