Nejste přihlášen/a.
Jsem zvědavý a zjišťují řady než se obratim na odbornou pomoc, ale zase každý topenář dela co mu vyhovuje tak jsem rád v obraze a neodkejvu prvni co mi nabídne. Mám teď 22kw TČ na starší barak (zatim jen okna nová a zateplene stropy. cca 250m2 plus 100m2 sklep.
Jaký teplotní spád máte na systému? Jaký je požadavek na teplotu zpátečky u krbovek? Tyhle dvě teploty se obvykle dost liší
Tepelko mi bylo sděleno ze může přes něj jet voda i 70° víc se nedoporučuje.
U krbovek nevim všude jsem se dočetl ze by mela byt zpátečka 55-60. Chtel bych Blist B22E 19kW.
To by šlo vyřešit směšovacím ventilem ne
?
Směšovací ventil na zpárečce krbovek určitě.Tepelko má lepší možnost regulace,takže narozdíl od krbovek se obvykle regulace teploty provádí teplotou výstupní vody . Pro krbovky pokud nechcete přetápět potřebujete 3cesťák na regulaci teploty topné vody
Zazátkované vývody jsou přímo do bečky nebo do výměníku?
Přímo do bečky. Takze by se natapela nádrž a když se natopi tak tepelko nebude topit a cerpadlo to pozene do topeni vodu a tim se bude chladit nadrz co se bude vracet voda to takhle postačí? Chtel bych do sklepa přidat 2-3 topení ktere pojedou mimo tepelko jen z krbovek lze to?
Nemam predstavu jak a kam to rozdelit takovou soustavu.
Postacilo by to napojit na tu 200L a pres 3cestny ventil když to bude nahraty na 60° tak to poslat do 2 topeni a zpet do krbovek? Nebo by to bylo malo? Chci mit krbovky ve sklepe a vyhrivat mistnosti ve sklepe tak pridam tam dalai topeni primo jen na krbovky +vyhřát barak misto tepelka.
Kdyby jste mel cas muzete upravit i muj nakres jak by to melo vypadat přesně.
Diky
To budete bydlet ve sklepě? Protože teplovodní krbovky chtějí stálou obsluhu. . Proto se dělá velká akunádrž a předimenzovaný kotel . Pak dvě hodiny topíte a zbytek dne vytápí nádrž
Sklep ma 4 suche mistnosti skoro se da tam bydlet budu tam mit pravovnu a zašivaci kutloch, takze krbovky by mi tam nevadily a kdyby to pomohlo na ušetření elektriny a jen zatopit 2-3x tydne tak je to příjemné.
Dival jsem se na krbovky za 15tis a mely 5kWvzduch 14kw vodu.
Nebranim se snizit vykon nebo pridat akumulacku 1000L, ale nepocitam s tim topit denně ale jen když budou velky mraz, vypadek el... nebo budu doma a chuť pripopit baraku na vetsi teplotu (teď TČ jede na 22a 60kWh denně spotreba)
Nechci vás strašit , ale jen materiál na výrobu těch krbovek (cca 10kw a více) bude určitě mít dnes hodnotu okolo 10tis. Kde máte práci , zisk atd.
Slušné teplovzdušné krbovky dnes stojí 20 až 30tis. U teplovodních to bude více . Aby jste nebyl velice nemile překvapen a nikoho se nedovoláte . Všichni Vás odkáží na jejich láci (aušus) .
Každodenní pouzivani bych se nebránil koupit drahé kamna, ale použití minimální parkrat si myslím že postačí i ty kamna za 15tis. Vim kolik stoji nádrže i práce instalatéra ale vím i kolik stoji mi elektrina a to že nemám záložní zdroj tepla kdyby TČ vysadilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.