Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adhezní můstek na OSB

Od: radimir odpovědí: 4 změna:
Natřel jsem stěnu z osb na venkovní zahradní chatce adhezním můstkem Den Braven - Takovy růžový krém s pískem. Chci na to potom lepit polystyren na pěnu. Přijde mi ale že ten můstek moc nedrží. Když po stěně přejedu rukou tak se na některých místech ten písek sype. Chci se zeptat zda je to ok. Můstek jsem redil cca 1 ku 0,5. Nanášel jsem při teplotě nad 5 st. Zkoušel jsem i provizorně nalepit kousek polystyrenu a pak odtrhnout. Zda se ze Pěna na osb drží

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Mustek se redi jen na save podklady. Na OSB desku byl ho pouzil bez redeni. Pri teplote 5 st, jeste zrejme nestacil zaschnout.

re4zon
hodnocení

4x
Pisek se castecne osype, ne vsechen se vlepi do te disperze. Omest kostetem a pak v klidu lepit, pena na tom drzet bude bez problemu.

hodnocení

1x

Dobrý den. Ono záleží, na jaký podklad OSB desek jste můstek nanášel, jestli jste použil správný typ desky a jestli hodláte postupovat podle technologických postupů montáže nebo toto vše ignorovat a jet si po svém.

Příklad: Existují celkem 4 typy OSB desek a ne každá se hodí do obvodových plášťů budov

OSB/1 – desky jsou určeny pro vnitřní využití

OSB/2 – desky jsou určeny pro nosné účely a pro použití v suchém prostředí

OSB/3 – desky jsou určeny pro nosné účely a pro použití ve vlhkém prostředí

OSB/4 – desky jsou určeny pro zvlášť zatěžující nosné účely a pro použití ve vlhkém prostředí

Každá z těchto desek je jinak imregnovaná a tím méně či více vhodná pro vaše použití.

hodnocení

0x

Na OSB desku lepit polyš pěnou, klidně i bez pískové penetrace.

Zdali Vám drží penetrtace na OSB desce, to netuším, ale pokud jste pracoval správně, bude to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]