Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistný ventil

Od: vasek11® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
začal mi prokapávat pojistný ventil Duco 8 bar ke kotli Dakon, ikdyž se neohřívá voda. Kape to čím dál za den nakape už víc jak kýbl vody.
Když zavřu přívod studené vody, tak to kapat přestane, takže je to pravděpodobně jen tím ventilem.
Dá se to nějak opravit nebo se musí vyměnit za nový pojistný ventil.
Díky za info

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

1x

Ještě jednou jaký je tlak v systému pokud kape 8barovy pojistovak může z toho být brzo průser .Regulaky odchází daleko častěji

hodnocení

0x
Dejte si pod ventil kbelik a zkuste ho parkrat protocit, treba se vyplavi necistoty ze sedla ventilu. Pokud to nepomuze, tak jedine vymena ventilu. Dobre by bylo i instalovat za vodomer redukcni ventil a nastavit mensi tlak domu.
hodnocení

S ventilem jde pouze lehce pootočit tak cca o čtvrtinu otáčky a nic se neděje, voda neteče. Asi něco dělám špatně, ale nechci něco větší sílou utrhnout. Ventil je potřeba nějak zamáčknout nebo vytáhnout, aby šel protočit?
Díky za radu.
P. S. Za vodoměrem máme redukční ventil a tlak je nastavený na 4 bary
Na plastove krytce ventilu je sipka smeru otaceni, zrejme bude otaceni doprava. Zalezi na typu pojistovaku, foto by napovedelo.
kenav

A jakej je tlak na redukčaku,ne jakej je nastavenej

Píšete o kotli a není to náhodou ohřívák vody? Pokud pojišťovák kape, tak musí jít zvednout kuželka. Nastavený otevítací tlak je dost velký - píšete 8 bar - a tak i síla pro zvednutí kuželky bude dost velká. Nebojte se s tou růžicí silou otočit a sedlo vetilu profouknout.

30.12.23 12:14
hodnocení

Pojistný ventil
Takze, dle foto, protocit smerem doleva….
hodnocení

Tak jestli to dobře chápu, tak je tam pružina, kterou je potřeba silou doleva přetlačit a pak se otevře sedlo ventilu a začne tryskat voda.
Jakmile to pustím, pružina ventil sama zavře, je to tak? Nerad bych byl překvapen něčím jiným nebo by mi to nešlo zavřít

111®
hodnocení

0x
To chce foto6jsou různé druhy
doplněno 30.12.23 09:46:

Já mám pojišťovák s páčkou a otáčení je na kulový, tam se musí páčka zvednout..proto foto

hodnocení

0x

Kterým směrem s ním otáčíte? Správně je v levo ! Překoná se prožina a sám se vrátí do původní polohy.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]