Nejste přihlášen/a.
začal mi prokapávat pojistný ventil Duco 8 bar ke kotli Dakon, ikdyž se neohřívá voda. Kape to čím dál za den nakape už víc jak kýbl vody.
Když zavřu přívod studené vody, tak to kapat přestane, takže je to pravděpodobně jen tím ventilem.
Dá se to nějak opravit nebo se musí vyměnit za nový pojistný ventil.
Díky za info
0x
Díky za radu.
P. S. Za vodoměrem máme redukční ventil a tlak je nastavený na 4 bary
Píšete o kotli a není to náhodou ohřívák vody? Pokud pojišťovák kape, tak musí jít zvednout kuželka. Nastavený otevítací tlak je dost velký - píšete 8 bar - a tak i síla pro zvednutí kuželky bude dost velká. Nebojte se s tou růžicí silou otočit a sedlo vetilu profouknout.
0x
doplněno 30.12.23 09:46:
Já mám pojišťovák s páčkou a otáčení je na kulový, tam se musí páčka zvednout..proto foto
0x
Kterým směrem s ním otáčíte? Správně je v levo ! Překoná se prožina a sám se vrátí do původní polohy.![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.