Nejste přihlášen/a.
renovuji starý panelákový byt TB06,který je v posledním patře. Když jsem navrtával díry pro zavěšení garnýží zjistil jsem,že strop není z betonu(panel).ale z hurdisek-podařilo se mi projet 20 cm, teď potřebuji zavěsit na 3 místech garnýže,cca 2 kg váhy. Můžete mi poradit jakou hmoždinku mám použít?
Zajděte do domácích potřeb či železářství a požádejte o hmoždinku pro upevnění v dutém prostoru (duté cihle, hurdě, sádrokartonu). V nejlepším případě vám nabídnou kovovou hmoždinku se šroubem uprostřed, která se nad dutinou po utažení roztáhne do hvězdice, která brání uvolnění zavěšeného předmětu. Stojí asi šest kaček...
Jedno dobré řešení je chemická hmoždinka.Ta stahovací je opřená na okraji vyvrtané díry a při větším zatížení by mohla díru vydrolit.
JABRAKA
Nechci bejt rejpal.
Zkusili jste co taky může dutá cihla při vrtání vytvořit. Když budete vrtat v baráku 60let starým , jako já. Stačil pitomej držák na sprchu a myslel sem že vyrostu!.!.! Zkoušel sem asi 5 nebo 6 děr . 6mm vrták dokáže někde vytvořit dírku i 30mm. Tyhle cihly se totiž nechutně drolí a lámou. Možná že když jsou nové do 10 let tak jsou dobré ale v mém případě 60let je prostě děs!.!.!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.