Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou hmoždinku do hurdisky

Od: jaraz® odpovědí: 6 změna:

renovuji starý panelákový byt TB06,který je v posledním patře. Když jsem navrtával díry pro zavěšení garnýží zjistil jsem,že strop není z betonu(panel).ale z hurdisek-podařilo se mi projet 20 cm, teď potřebuji zavěsit na 3 místech garnýže,cca 2 kg váhy. Můžete mi poradit jakou hmoždinku mám použít?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajděte do domácích potřeb či železářství a požádejte o hmoždinku pro upevnění v dutém prostoru (duté cihle, hurdě, sádrokartonu). V nejlepším případě vám nabídnou kovovou hmoždinku se šroubem uprostřed, která se nad dutinou po utažení roztáhne do hvězdice, která brání uvolnění zavěšeného předmětu. Stojí asi šest kaček...

jabraka*
hodnocení

1x

Jedno dobré řešení je chemická hmoždinka.Ta stahovací je opřená na okraji vyvrtané díry a při větším zatížení by mohla díru vydrolit.

JABRAKA

Jakou hmoždinku do hurdisky
linduska*

Podívejte se zde:

foerch.cz/...

pomocí těch s háčkem jsme věšeli kuchyňskou linku na sádrokarton, a DRŽÍ!

pracovní postup: provrtá se díra, do toho se strčí sevřená kovová část, která se roztahne vevnitř v dutém prostoru a šroubem utahnete.

je to určitě levnější řešení než chemická kotva

hodnocení

0x

Nechci bejt rejpal.

Zkusili jste co taky může dutá cihla při vrtání vytvořit. Když budete vrtat v baráku 60let starým , jako já. Stačil pitomej držák na sprchu a myslel sem že vyrostu!.!.! Zkoušel sem asi 5 nebo 6 děr . 6mm vrták dokáže někde vytvořit dírku i 30mm. Tyhle cihly se totiž nechutně drolí a lámou. Možná že když jsou nové do 10 let tak jsou dobré ale v mém případě 60let je prostě děs!.!.! *zed*

lujsi,

Nechci bejt rejpal., proto se zeptám, vtal jste vrtačkou s příklepem?

doplněno 31.05.10 09:16:

Luisi, nesmí být příklepovka, jako do ostatních cihelných bloků, do dutých a podobných cihel.

Příklep je do betonu a plného materiálu.

Ne obyčejnou vrtačkou. Na tohle musí bejt příklepovka?.?.?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]