Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych si koupit nějaký koberec, tak jsem hledala v našich e-shopech, a všimla jsem si, že u nás opravdu není konkurence. Všichni prodávají téměř ty samé koberce a ceny mají stejné. To znamená, že mezi sebou mají kartelovou dohodu, kterou se mi nechce podporovat. Slyšela jsem, že lidé nakupují raději v Polských e-shopech, nebo i na Slovensku, a že nakoupí lépe a levněji. Nemá tady někdo nějaký odkaz na nějaký takový obchod, kde bych si mohla nějaký koberec objednat? Děkuji.
A viděl jste tu kvalitu v tom polskem eshopu? I když mi to připadají stejné ceny jako třebas v top-kobercích.
Zdravím Bene, díky, kouknu se tam. Hledám 300cm x 240cm přibližně. Ne já se určitě nebojím a navíc tam bude napsáno složení, mohu porovnávat. Dám vědět.
Tak prohlédnuto. Bohužel nemají moc velký výběr a barevně jsem nenašla nic, co by mi pro mé potřeby vyhovovalo. Dva se mi tam líbily, ale modrá barva mi sem nejde a pak byl hezký s těmi kameny, ale ten je zase moc světlý. Ceny rozhodně zajímavé. A složení je stejné jako u těch, co jsem viděla u nás. Škoda, že nemají velký výběr. Jinak se může platit i dobírkou, služba DPD a náklady za dovoz je i s dobírkou 256 korun. koberec 200x300 cm což by vzhledem k tomu, že by koberec stál 9 stovek, bylo absolutně v pořádku. U nás koberec stejné velikosti a ze stejného materiálu nákupní cena kolem 3 tisíc. Sice s dopravou zdarma, ale cena koberců je o dost vyšší. Bohužel jsem v tom polském obchodě nenašla žádný, co by mi vyhovoval barvou a vzorem. Mají v nabídce asi jenom 36 koberců, což je dost málo. Tak se mějte moc hezky, a ještě jednou díky. Suzy.
A proč bludy, když to tady sám ještě potvrzujete. Mají na to dokonce zvláštní oddělení, a ceny srovnávají se svými konkurenty a následně prodávají za stejnou cenu, jako ti druzí, takže mezi sebou nesoutěží a nevytvářejí žádnou konkurenci, když všichni prodávají za stejné ceny. Já si tu práci dala a fakt jsem docela dlouho hledala a porovnávala. Takže jsem to viděla na vlastní oči. Vám se to povedlo přímo v obchodě, já do obchodu nepojedu, nemám na to auto, abych si koberec odvezla. A už je to i jedno, prostě jsem u jednoho koberec koupila, protože jsem ho potřebovala a potřebovala jsem ho dovézt. Tak snad něco vydrží a když, zase nebyl tak moc drahý, tak uvidíme. Dala jsem za něj 3 tisíce. Mám ho pracovny a mám psa a kočky a sama dovnitř v létě lítám rovnou ze zahrady.
Napíšu vám tady zkušenosti s polskýma výrobkama všeobecně. Shrnuji a musím konstatovat až na vyjímky vše šunt. Poláci kdysi koupili německý Bauhaus, název nechali a řídí to polský management a zboží se značně změnilo z původního více německého na více polské. Ať koupím cokoliv v Baumaxu, dopadne do na reklamaci , nebo nenakoupím vůbec, protože položka jednoduše není nebo není v požadovaných kusech. Náhradní díly např. ke sprchovým koutům vůbec nedodávají. Zatloukací hmoždinky se ohýbají - nekvalitní levná ocel, plastové průvětrníky s ovládáním žaluzií se po krátkém čase ulamují, sádrokartonové desky se lámají, polský psací stůl dodaný přímo z Polska byl přibližně na třech místech promáčklý. Většinou se ohání kvalitou ale bohužel po zjištění, jak se věci mají jde o nekvalitu.
Jak je to s koberci nevím, ani nechci pátrat, kde byl vyrobený koberec, co mám v obýváku a který se po každé změně počasí - vlhkosti začne vlnit. Možná, že bych zjistil, že právě v Polsku. Polské zboží se valí odevšad, proto před ním varuji. Je potřeba se ptát na původ zboží. Levná cena je pak vždy podezřelá. Prodavači vám o původu moc neřeknou. Polsko mám tedy spojené se synonymem Nekvalita. Ani si momentálně nevzpomenu, že by něco polského dlouhodobě fungovalo. Tak snad budu doufat, že i ten levný ventilátor polské výroby, co jsem montoval před měsícem bude alespoň rok běžet
O kartel ani monopol nejde, je to přirozený vývoj trhu a sjednocení cen způsobují srovnávače a agregátoři nabídek, stejné se děje i s pojištěními, elektronikou letenkama atd. Když člověk dnes narazí na super levnou letenku v potřebný čas tak je to vesměs overbooking bez nároku na kompenzaci, nebo vytěžování letu s nástupem či cílem při mezipřistání takže bez velkého zavazadla.
No dobře, Váš názor. Já mám poněkud jiný. U pěti prodejců jsem našla stejný koberec za stejnou cenu. Tak i kdyby to kartel nebyl, tak se bez domluvy mezi sebou prostě rozhodli, že si nebudou konkurovat? Asi se teda podívali za kolik to prodává jejich konkurence a všichni si dali stejnou cenu. Tak nevím jak tomu chcete říkat. Ale rozhodně nikoho z těch prodejců nenapadlo nabídnout třeba o dvě stovky levněji, čím by vytvořil konkurenci. A ty koberce jsou identické, i v rozměrech, nejde tedy o to, že by byl ten kus něčím odlišný, jako píšete v tom srovnání Vy.
Jak můžete vědět, že nejde o kartelovou dohodu nebo monopol? Děláte v oboru? Kdo vlastní české prodejny koberců? Je to fakt nebo jen váš názor, že si to myslíte? Pokud je to jedna nadnárodní firma a může vlastnit velký podíl na trhu, pak odpověď je jasná. Diktuje si a určuje ceny. Ostatní se pak přizpůsobují.
S poliakmi, ako s obchodníkmi, veľmi obozretne...
Pozrel som to stránku, pokial na nej nie je skutočná adresa
/ nie www alebo fiktivná + recenzie /,
nech by tam boli perzské kobekce za akciové ceny "nezájem".
Potom sa nečudujme, že sa tu objavujú otázky typu:
Bol podvod, ako postupovať...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.