Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koberce z Polska

Od: suzymon® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, chtěla bych si koupit nějaký koberec, tak jsem hledala v našich e-shopech, a všimla jsem si, že u nás opravdu není konkurence. Všichni prodávají téměř ty samé koberce a ceny mají stejné. To znamená, že mezi sebou mají kartelovou dohodu, kterou se mi nechce podporovat. Slyšela jsem, že lidé nakupují raději v Polských e-shopech, nebo i na Slovensku, a že nakoupí lépe a levněji. Nemá tady někdo nějaký odkaz na nějaký takový obchod, kde bych si mohla nějaký koberec objednat? Děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, např. viz odkaz - nahlédl jsem a je možná platba i v Kč + doprava (tam jsem cenu nedohledal, ale bude zřejmě dle váhy či velikosti/délce koberce). Neuvádíte, jak by měl být koberec rozměrný. Zdravím!
cz.tutumi.pl/...
josefi

A viděl jste tu kvalitu v tom polskem eshopu? I když mi to připadají stejné ceny jako třebas v top-kobercích.

ben®
josefi - Vy tu kvalitu znáte, resp. jaká je dle Vás? Vadí, že je to polský obchod? Usuzujete jen z obrázků nebo jste tam kupoval? Nechám to posouzení na tazatelce, která se zboží z Polska (jako značné množství Čechů) nebojí.
hodnocení

Zdravím Bene, díky, kouknu se tam. Hledám 300cm x 240cm přibližně. Ne já se určitě nebojím a navíc tam bude napsáno složení, mohu porovnávat. Dám vědět.

hodnocení

Tak prohlédnuto. Bohužel nemají moc velký výběr a barevně jsem nenašla nic, co by mi pro mé potřeby vyhovovalo. Dva se mi tam líbily, ale modrá barva mi sem nejde a pak byl hezký s těmi kameny, ale ten je zase moc světlý. Ceny rozhodně zajímavé. A složení je stejné jako u těch, co jsem viděla u nás. Škoda, že nemají velký výběr. Jinak se může platit i dobírkou, služba DPD a náklady za dovoz je i s dobírkou 256 korun. koberec 200x300 cm což by vzhledem k tomu, že by koberec stál 9 stovek, bylo absolutně v pořádku. U nás koberec stejné velikosti a ze stejného materiálu nákupní cena kolem 3 tisíc. Sice s dopravou zdarma, ale cena koberců je o dost vyšší. Bohužel jsem v tom polském obchodě nenašla žádný, co by mi vyhovoval barvou a vzorem. Mají v nabídce asi jenom 36 koberců, což je dost málo. Tak se mějte moc hezky, a ještě jednou díky. Suzy.

ben®
suzymon - nemáte zač. Škoda, ale je obtížné vybrat koberec pro někoho jiného, když neznám jeho byt ani vkus, touhu či přání ohledně výběru. Já bych si tam koberec asi vybral, ale nepotřebuji ho. Ale, ten odkaz si uložím, protože tam jsou i jiné věci, než jen koberce.

vili
hodnocení

2x
Kupujeme podlahové krytiny pouze několikrát za život a prostě a jednoduše, nekoupil bych přes internet nic, co bych sám neviděl. Objedu dvoje či troje podlahoviny a koukám na kvalitu zpracování, barevné provedení a častokrát i bez ptaní dostanu nabídku lepší ceny nebo služby zajištění dopravy zdarma.
S polským ani českým shopem tak neporadím, spíš bych odkázal na nějakou místní prodejnu.
Mimochodem, k tomu kartelu. Před Vánoci jsem v neděli objednával elektroniku. Vybral jsem si věc, na kterou jsem koukal už v sobotu, za nejlevnější cenu na internetu 16 tisíc, zatímco u konkurence stála minimálně 19. Ale přestože byla neděle podvečer, za necelých 20 minut, než jsem si nákup ještě dodatečně promýšlel, ten výrobek "zdražil" na stránkách o 2 tisícovky. Proto jsem objednávku neučinil a vyrazil v týdnu raději do kamenného obchodu, kde jsem si výrobek chtěl prohlédnout. A když jsem se pak zmínil o mém zážitku s navýšením ceny, sami mi nabídli, že mi ho dají o 10 procent levněji (tedy za cenu lehce nad 16 tisíc) nebo poskytnou zdarma rozšíření záruky o 1 rok, když koupím u nich na prodejně. Odůvodnění navýšení na eshopu podavačka vysvětlila tím, že mají oddělení, kde se neustále porovnává online cena produktů s přímou konkurencí a následně se upravuje prodejní cena.
Takže řeči o kartelu zvláště u nepotravinářského zboží, i vzhledem k mým zkušenostem k nabídkám na slevu při koupi koberce, beru jen jako takové folklorní bludy.
hodnocení

A proč bludy, když to tady sám ještě potvrzujete. Mají na to dokonce zvláštní oddělení, a ceny srovnávají se svými konkurenty a následně prodávají za stejnou cenu, jako ti druzí, takže mezi sebou nesoutěží a nevytvářejí žádnou konkurenci, když všichni prodávají za stejné ceny. Já si tu práci dala a fakt jsem docela dlouho hledala a porovnávala. Takže jsem to viděla na vlastní oči. Vám se to povedlo přímo v obchodě, já do obchodu nepojedu, nemám na to auto, abych si koberec odvezla. A už je to i jedno, prostě jsem u jednoho koberec koupila, protože jsem ho potřebovala a potřebovala jsem ho dovézt. Tak snad něco vydrží a když, zase nebyl tak moc drahý, tak uvidíme. Dala jsem za něj 3 tisíce. Mám ho pracovny a mám psa a kočky a sama dovnitř v létě lítám rovnou ze zahrady.

vili
Bludy proto, protože kartel opravdu není to, že nebudu zbytečně nabízet pračku za 16, když všichni ostatní jí mají za 19. Tak jí dám na internetu za 18 a pořád bude nejlevnější. A navíc mám v prodejně pořád prostor na případnou slevu až na 16 nebo doplňkové služby za nižší cenu či zdarma.
Stejně jako ty koberce, že není auto, to není argument, protože obchod má možnost v rámci marže poskytnout občas slevu nebo dopravu zdarma, jak jste si správně přečetla, ale informaci jste nezpracovala, jak je vidět z komentáře.
Ale přesvědčovat vás nehodlám, vím z předešlých vláken dobře, že to s vámi nemá smysl rozebírat.
Koberec už máte, tak je to stejně jedno.

hodnocení

1x

Napíšu vám tady zkušenosti s polskýma výrobkama všeobecně. Shrnuji a musím konstatovat až na vyjímky vše šunt. Poláci kdysi koupili německý Bauhaus, název nechali a řídí to polský management a zboží se značně změnilo z původního více německého na více polské. Ať koupím cokoliv v Baumaxu, dopadne do na reklamaci , nebo nenakoupím vůbec, protože položka jednoduše není nebo není v požadovaných kusech. Náhradní díly např. ke sprchovým koutům vůbec nedodávají. Zatloukací hmoždinky se ohýbají - nekvalitní levná ocel, plastové průvětrníky s ovládáním žaluzií se po krátkém čase ulamují, sádrokartonové desky se lámají, polský psací stůl dodaný přímo z Polska byl přibližně na třech místech promáčklý. Většinou se ohání kvalitou ale bohužel po zjištění, jak se věci mají jde o nekvalitu.

Jak je to s koberci nevím, ani nechci pátrat, kde byl vyrobený koberec, co mám v obýváku a který se po každé změně počasí - vlhkosti začne vlnit. Možná, že bych zjistil, že právě v Polsku. Polské zboží se valí odevšad, proto před ním varuji. Je potřeba se ptát na původ zboží. Levná cena je pak vždy podezřelá. Prodavači vám o původu moc neřeknou. Polsko mám tedy spojené se synonymem Nekvalita. Ani si momentálně nevzpomenu, že by něco polského dlouhodobě fungovalo. Tak snad budu doufat, že i ten levný ventilátor polské výroby, co jsem montoval před měsícem bude alespoň rok běžet

fiallah

:Levná cena je pak vždy podezřelá.

Nutellenkovi je naopak podezřelá vysoká cena (navíc oproti Německu) a jak ho to proslavilo!

kmet
hodnocení

0x

O kartel ani monopol nejde, je to přirozený vývoj trhu a sjednocení cen způsobují srovnávače a agregátoři nabídek, stejné se děje i s pojištěními, elektronikou letenkama atd. Když člověk dnes narazí na super levnou letenku v potřebný čas tak je to vesměs overbooking bez nároku na kompenzaci, nebo vytěžování letu s nástupem či cílem při mezipřistání takže bez velkého zavazadla.

hodnocení

No dobře, Váš názor. Já mám poněkud jiný. U pěti prodejců jsem našla stejný koberec za stejnou cenu. Tak i kdyby to kartel nebyl, tak se bez domluvy mezi sebou prostě rozhodli, že si nebudou konkurovat? Asi se teda podívali za kolik to prodává jejich konkurence a všichni si dali stejnou cenu. Tak nevím jak tomu chcete říkat. Ale rozhodně nikoho z těch prodejců nenapadlo nabídnout třeba o dvě stovky levněji, čím by vytvořil konkurenci. A ty koberce jsou identické, i v rozměrech, nejde tedy o to, že by byl ten kus něčím odlišný, jako píšete v tom srovnání Vy.

Jak můžete vědět, že nejde o kartelovou dohodu nebo monopol? Děláte v oboru? Kdo vlastní české prodejny koberců? Je to fakt nebo jen váš názor, že si to myslíte? Pokud je to jedna nadnárodní firma a může vlastnit velký podíl na trhu, pak odpověď je jasná. Diktuje si a určuje ceny. Ostatní se pak přizpůsobují.

jano123
hodnocení

0x

S poliakmi, ako s obchodníkmi, veľmi obozretne...

Pozrel som to stránku, pokial na nej nie je skutočná adresa

/ nie www alebo fiktivná + recenzie /,

nech by tam boli perzské kobekce za akciové ceny "nezájem".

Potom sa nečudujme, že sa tu objavujú otázky typu:

Bol podvod, ako postupovať...*co*

Asi sem se díval na jiné stránky ;)
Vlastníkem Tutumi.pl je:
Podlasiak Sp. z o.o
Zaregistrovat adresu:
ul.Przędzalniana 60
15-688 Białystok
NIP 966-216-01-21
Adresa internetového obchodu a skladu:
ul. Przędzalniana 6 L
15-688 Białystok
tel: +420296184088
mail: kancelar@koupelna-rea.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]