Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem nahlásila stav elektroměru samoodečtem. Dívala jsem se na číslo vedle T1, bylo to 0000828. Při posledním odečtu bylo 2 kWh. Je možné, že by to nyní bylo 0828? Neviděla jsem žádnou desetinnou čárku. Kolik to může být kWh? Je to malinký domek, kde žije sama maminka seniorka. Vůbec se v tom nevyznám. Děkuji moc!
Podle mě je to možné.
Jednotky by měly být u toho displeje, pokud tam je napsáno kWh je to kWh.
2 kWh při posledním odečtu, to asi byl nový elektroměr a ty 2 kWh tam byly ze zkušebny (každý jednotlivý elektroměr musí projít zkouškou pro získání kalibrace, aby se mohl namontovat jako legální fakturační měřidlo a proteče jím pochopitelně nějaká práce, která tam zůstane jako počáteční stav).
Není možné za rok spotřebovat jen 2 kWh, i 82,8 by bylo docela málo, ale pokud elektrikou jen svítí (nevaří, nepere) tak možná. I těch 828 je docela málo, ale já to beru z perspektivy rodiny, která na elektrice vaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.