Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samoodečet elektřiny

Od: mirkad odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dnes jsem nahlásila stav elektroměru samoodečtem. Dívala jsem se na číslo vedle T1, bylo to 0000828. Při posledním odečtu bylo 2 kWh. Je možné, že by to nyní bylo 0828? Neviděla jsem žádnou desetinnou čárku. Kolik to může být kWh? Je to malinký domek, kde žije sama maminka seniorka. Vůbec se v tom nevyznám. Děkuji moc!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Může to být.
Záleží co vše je na elektřinu a za jakou dobu ten údaj (spotřeba) je. Pokud je to roční spotřeba, pak maminka extrémně šetří.

hodnocení

0x
Topí se elektrikou, ohřev bojleru? Jak je to dlouho od posledního odečtu? Pokud se elektrikou netopí a neohřívá voda, tak bývá cca 1000-1300kWh/rok. Což by odpovídalo. Od posledního odečtu se spotřebovalo 826kWh. Je potřeba více informací.

ml1
hodnocení

0x

Podle mě je to možné.

Jednotky by měly být u toho displeje, pokud tam je napsáno kWh je to kWh.

2 kWh při posledním odečtu, to asi byl nový elektroměr a ty 2 kWh tam byly ze zkušebny (každý jednotlivý elektroměr musí projít zkouškou pro získání kalibrace, aby se mohl namontovat jako legální fakturační měřidlo a proteče jím pochopitelně nějaká práce, která tam zůstane jako počáteční stav).

Není možné za rok spotřebovat jen 2 kWh, i 82,8 by bylo docela málo, ale pokud elektrikou jen svítí (nevaří, nepere) tak možná. I těch 828 je docela málo, ale já to beru z perspektivy rodiny, která na elektrice vaří.

vernon
hodnocení

0x
Ta počítadla uvádí hodnotu na celé kWh. Žádná desetinná čárka tam není. Ta byla jen u těch starých s kotoučem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]