Nejste přihlášen/a.
Vydělávam 28000-30000kc
Doma jsem celkem dost casu na pocitaci jidlo dostavam,vypráno mam,a muzu se mít jenom 3x za tejden
Jsem s nima jenom protoze jsem nemel nikam jit kdyz jsem tu byl prvni mesic tak jsem platil 6000kc a po roce je to ted 14000kc porad rikaj jak bych mel jeste pridat ale mama nepracuje je zdrava a rekl bych ze je hodne pracovita ale nema praci.dost casto mi lžou a zda se mi ze me využívají
Uz planuju odejit ale zajimame jestli je to tohle normalni platit
5x
Až se osamostatníte, budete minimálně tuhle částku platit za holý nájem (záleží na lokalitě) - bez energií a ostatních poplatků. O jídle a ostatních službách, které teď doma máte, ani nemluvě.
Takže ano, normální to je. I když já bych to po svém dítěti asi nevyžadoval.
doplněno 27.12.23 15:47:
Neznám Vaše rodinné vztahy, ale je možné, že se Vás tím matka snaží z nějakých důvodů přimět k odstěhování.
Hrušky a jablka. Pokud by sehnal pronájem ve 3 osobách, tak 14000 na osobu je hodně (pokud tedy nebydlí v Praze).
Nemyslím, že živí. Máma pere, žehlí, platí energie, vodu a odpady. Od toaletního papíru až po prací prášky a jary na nádobí. Mama hotel za ty peníze?! To je akorát.
4x
Nicméně bych určitě řešil to mytí. Mýt byste se měl každý den, v létě, když je vedro, klidně i dvakrát denně. Hygiena je prostě základ.
Stejně tak bych si do budoucna našel něco svého, abyste se trochu osamostatnil. Ono pro holky není moc atraktivní, když chlap žije v mama hotelu, kde nic nemusí prakticky dělat. Osamostatněním můžete získat určité návyky, díky kterým se můžete stát kvalitnějším partnerem, až si někoho nejdete.
3x
A od ledna 14000?
Takze ti stale zbyde z vyplaty 15.000 na cokoliv…
Chapu to spravne?
Tak hlasuj nohama a odejdi, ale za 14.000 byt se stravou a energiema neporidis, to prece vis.
* Řekni mámě, že
1) od ledna si stravu a praní budeš zajišťovat sám (tím si ostatně vyzkoušíš a naučíš návyky, na to, až budeš bydlet sám)
2) Že ti buď dá řádnou podnájemní smlouvu, anebo že budeš spravedlivě přispívat 1/3 (jste v bytě 3) na prokázané náklady na bydlení (což bude rozhodně daleko méně, než 6000) anebo že se odstěhuješ.
Ubytovnu seženeš okolo 8000 Kč včetně všeho (mimo stravy).
Tak - co na to máma?
1x
Pokud vaše máma nemůže sehnat práci, tak to současně můžete chápat jako plnění vaší vyživovací povinnosti k rodičům.
A nebo se můžete osamostatnit.
1x
Upřímně je to palba ja bych svému synkovi ci dceři dal max púlku
1x
1x
0x
Ale my nevíme o co tam jde, třeba je matka rozumná, a chce ho vypudit z domu, aby se osamostatnil, a neseděl pořádku počítače a ona mu nemusela prát
Jaké jsou vztahy k rodině nemůžeme odhadovat, asi žádné mu rodiči se není nelíbí, když jeho potomek umí jenom sedět u her…
Sousedovic Toníček, to byl podobný případ, až na to, že nic neplatil, tak na něj děda zavolal policajty a Tonda mazal na ubytovnu, kterou mu pak platila babička s maminkou. no a platí do dneška… taky akorát sedí u kompu a mastí hry, nic jinýho nedokáže, když nedokázal ani vychodit učňák. občas si střihne nějakou brigádu ale fyzicky na to nemá
0x
Záleží na úhlu pohledu. Z mého úhlu pohledu je to dost. Uvedu příklad. Nechal jsem bydlet přítele mé dcery v mém bytě v jejím pokojíčku. Přítel spotřebovával energie, sprchoval se denně, někdy i 2x denně. Využíval 1 dětský pokojíček napůl s dcerou a k tomu společně kuchyň, kde využíval ledničku,mohl vařit. N ábytek žádný nepotřeboval. Nechal jsem ho bydlet symbolicky za 3000 Kč. Je to tak 3 roky zpátky, kdy takto platil a to v Praze.
Naproti tomu pronájem zařízené garsoniéry v Praze9 stojí i se zálohami na energie 20 000. Takže vy jste někde lehce nad průměrem těchto částek. Takže je rozhodnutí na vás, co je pro vás optimální, jestli zůstat nebo se přestěhovat do svého.Nájmy v menších městech nebo vesnicích budou nižší, takže ten přechod do nového nemusí být tak bolestný.
0x
Jen tak na uváženou, 1+1, okresní město (jinak řečeno prdelákov) nájem + vodné, stočné TUV..a energie za společné prostroy... vše v jednom=9000kč + ele, plyn a další (tlf, internet, svoz odpadu...přes 2500kč). Jsme na 11 500kč měsíčně. K tomu ještě jídlo nemluvě o dalších potřebách (mycí a čisticí prostředky-mýdlo, "jar", prášek na praní...-panapr...)
0x
Jak už tu rádci psali tak ano je to moc. Já dávám našim 4500 a začátkem roku se stěhuji do pronájmu kde budu platit mnohem méně než vy platíte teď i se službami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.