Nejste přihlášen/a.
zdravím,
včera večer jsem v chodbě ucítil zápach, jako by po spálenině. Každou chvíli někdo něco doma spálí, tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Zápach ale zůstal i po pár hodinách.
Bohužel není moc silný, takže nedokážu čichem poznat, odkud pochází. Vyloučil jsem zásuvku v chodbě. Vylezl jsem k jističům. Zápach u nic je cítit, ale člověk musí dát nos opravdu až k nim. Nevím, zda je to skutečně z nich, nebo se to jimi dostává jen z chodby.
Venku (na chodbě) je zápach cítit o něco silněji než doma. Uhlavního jističe, elektroměru ale nic.
Mám doma ještě část vedení v hliníku. Chystám se dnes vypnout hlavní jistič, sundat kryt a podívat se, zda tam něco neuvidím a dotáhnout šroubky. Ale pokud tam nic nenajdu, mám jističe vyloučit?
Sundal jsem kryt od jističů. Nic zvláštního a ani zápach tam není.
Dole pod jističi je vypínač (chodba) a pod ním pod omítkou krabice. Ale zápach tam není. Navíc se mi zdá divné, že by byl na chodbě (venku) silnější než doma.
V tuto chvíli už to cítit prakticky není, tak počkám.
Do toho ještě soused před Štědrým dnem a dneska vrtá. Byl tu cítit i silný zápach laku, tak je otázka, zda to nejde něco od něj.
Třeba elektřinou usmažená myš na holých vodičích v rozváděči na chodbě ...
Myš vlezla do elektrického rozvaděče a povytáhla drát, zkrat způsobil požár
Zdroj: idnes.cz/...
Vibe, OK, ale tomuto sdělení "a povytáhla drát," snad nikdo nemůže věřit.V
Vendulka Horáková to sdělila v nadsázce.
"a povytáhla drát," snad nikdo nemůže věřit...
Já bych věřil. Pokud držel jen na dobré slovo - a už jsem vidět hodně nedotažených svorek ...
Stane se, že člověk všechny téměř všechny dotáhne, ale na jednu zapomene (třeba montérovi zvonil mobil...)
klidně tomu věř, jsem čučel doma jak puk když došel kluk s infra kamerou a hledali jsme tepelný mosty. Mimo to jsme koukli do rozvaděče co se jak hřeje a našli jsme neutažený spoj u "odborníka",jj, kovářova kobyla a ševcova žena...
111, nevěřím, že by elektrikář udělal takovou chybu..., nebyl to kutil?
Já to zažil i u elektroměrovýho technika, který přišel zapojit elektroměr. Za hodinu jsem mu volal, že mi tam netečeou tři fáze, ať přijede zpět. A byl nedotažený spoj, takže je to opravdu vyjímečně možné, ale myš ten drát nezvedne.
jj, zapojoval jsem to já...proto jsem koukal jak puk. Kdyby kluka z recese nenapdlo jak hřejí jističe nenašlo by se to, závadu to nedělalo..ale na kameře rudý to bylo. Nejhorší jsou 2 vodiče pod jednu svorku na starém jističi..i když stejný průřez
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.