Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vést zpátečku od topení pod stropem?

Od: ferda odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, čeká mě rekonstrukce teplovodního topení v přízemním domku. Nynější stav: 45 let starý systém samotíž s později doplněným oběhovým čerpadlem, starý plynový kotel Destila18, klasické železné trubky, plechové radiátoty. Rozvod pod stropem, zpátečka zalitá v betonu v podlaze, napříč celým domem.

Otázka: je možné vést novou instalaci rozvodů v mědi pod stropem? Jak přívod, tak i zpátečku. Nyní bych musel rozkopat všechny podlahy, Podél zdi u země nemůžu, všude jsou dveře.

Děkuji F.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
System topeni v cu s cerpadlem muzete vest pod stropem, u zeme apod. Trubky se davaji do bilych dvojprichytek, takze tepla i studena se tahaji soubezne. U stropu, jako nejvyssi bod dejte bud automaticky odvzdusnovak nebo alespon rucni-radiatorovy.

hodnocení

2x

Já to takhle udělal už v roce 1997, kdy jsem dokončoval domek - a to je ještě v klasických, ocelových trubkách. Funguje to bez problémů, i když jsme původní kotel Dakon DOR nahradili loni kondenzačním Aristonem

ferda
hodnocení

Díky, tohle mi dává naději. Odvzdušňovák v nejvyšším bodě je možný, přívodní trubka je stejně spádovaná.. Finální návrh stejně musí udělat firma. Čeká mě to na jaře. Děkuji a přeji pěkné svátky. :-D

No a ak potom chcete,aby si meď utržala svoju farbu a lesk,tak ich potom natrite priesvitným lakom.

hodnocení

0x

Ano, lze to. Páč trubce je jedno, zdali je dole, či nahoře. Čerpadlo to zvládne, pokud je topení (otopná soustava) navrženo a uděláno dobře.

asd1
hodnocení

0x
Původní trubky jsou shnily? Ona med má taky svoje nevýhody.. kondenzační kotel potřebuje chladnou zpatecku = větší radiatory nebo podlahovku.
Firmě jde o kšeft proto často tlačí do kompletní výměny potrubi i když je železo ok a vyhovuje i umístěním.
U stropu vést jde, ale jedno to není,jsou vyšší nároky na čerpadlo a hydraulické vyvážení systému. Auto odvzdusnovaky často tečou,dávej kvalitní a s ventilem před ním kvůli uzavreni/výměně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]