Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka přestala komunikovat

Od: sasa* odpovědí: 12 změna:

D den, volám sos machry. Máme myčku Zanussi DA4441 - vodu napustí a šmytec - nebaví se s námi ... programátor se ani nehne . Čeká na něco? Vím, že je to jedna z nejjednodušších vykopávek , ale dosud makala na 1*. Na co se zaměřit?

Děkuji. Zrovna v tyto dny, kdy je třeba nejvíc potřrba... Jo a když posunu ručně tak vypouští bez problémů..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Holt asi již dosloužila, to se stává.
Od zítřka je všude otevřeno, tak si koupíte novou myčku, jako opožděný dárek k Vánocům.
Nainstalovanou ji máte za chvilku a můžete fungovat.

hodnocení

0x

Zkuste restart- vytáhněte ze zásuvky a po chvíli vraťte zpět a zapněte

sasa*
hodnocení

Děkuji, ale nepomohlo. Doplním snad, že komunikace je nadnesená.. Zkrátka nastavíme na program, zmáčknem tlačítko

vyp zap. Myčka vodu napustí a zůstane stát programátor (tato je vykopávka a má ještě mechanický otočný), zřejmě čeká na

nějaký impuls , který ovšem nedostane...

kenav

A když ten programátor postrcis ručně?

sasa*
hodnocení

Jj, ověřím, aly myslím, že se neděje nic, až když posunu na vypouštění, tak norm vypouští. Jak píše kolega zítra je otevřeno, ale další trabl je, že jí mám pod linkou. Vestavné jsou bez předních dvířek - znamená to někde sehnat něco na dvířka, volně stojící jsou vysoké a nevím (tato šla) zda na jiných jde oddělat vrchní deska.. Ty co jsem našel jako PODSTAVNÉ , by byly dobré, ale cena přes 10 tis a to se mi moc nechce. Jsme sami dva a m,yčku využíváme sice dost, ale hlavně když přijedou děti. Takže pro mne kol 8 tis. Stačí 1-2 programy na mytí. Žádné wifi apod...

Dvířka nejsou velký problém.
Můžete zkusit myčku stejného výrobce a dvířka budou třeba stejná. U myčky Bosch staré 13 let a současné, stačí dvířka jen přendat, jsou zcela stejná, pasují na stejné úchyty.
Podstavná se udělá snad z každý normální myčky. Prostě se jen sundá vrchní deska. Většinou přišroubovaná vzadu dvěmi šrouby. Pak se jen vysune dopředu a je hotovo.
sasa*
hodnocení

jenyk - děkuji za reakci... a proč to ty mrchy prodejny v nabídce nepíšou... Alza na svých stránkách má dotaz .. jde u této

myčky sundat vrchní deska_ Odpověď asi ano... sníží se celková výška (ale píšou jen o 2cm) jinak si zavolejte..

Ano, výška se sníží jen o sílu vrchní desky, tedy něco kolem tří centimetrů.

hodnocení

0x

Dle mých zkušeností bývá problém přímo v motorku programátoru, odkaz jako příklad... (pokud není ÚPLNĚ nic slyšet) nebo v zaseknutých převodech na kontakty...podobný motorek jsem převíjel u stařičké pračky Gorenje

sasa*
hodnocení

Dík za další reakci, ale.. Když dám na B, napouští vodu a odskočí do další polohy takže...asi motorek nee.

Pokud se programátor "pohybuje", pak je třeba hledat, měřit...nebo měnit za nové a nové výrobky...jako dnes skoro vše...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]