Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stromek nechce držet ve stojanu

Od: jarin® odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

dneska mám vyjimečně takovou hobby otázku. Máme klick-fix stojan na stromek, asi 5 let starý ale možná tak 3-4 použitý. Kmen jsme měli obroušenej celkem dost...nevím na jaký průměr. Každopádně stromek nám v tom stojanu nechce držet. Tak jsme to tenký upilovali a ohoblovali to na nějakých 9 cm tloušťku a stejně to nepomohlo. Ten stromek má nějakých 170cm. Není moc velký. Ale je teda hodně širokej, jako dost.

Je tedy problém ve stojanu, mám se vypravit ráno do nějakýho hobby marketu, nebo to nemá cenu? Ty lanka mně příjdou takový vychozený už, na těch fotkách vypadají pevně napnutý..ale jsou to všechno ilustrační fotky, otázka jak to má být v realu.

Mělo by to být právě jednoduchý na ukotvení, my to se to pokoušeli dotáhnout ještě šroubovák a palicí, jsme klepali do toho nožního kolečka a nic. Tudíž si myslím, že by to mohlo být stojanem. Otec chce vyhodit stojan, stromek a nemít nic. Ale chci to ještě pokusit zachránit..ale zbytečná cesta do Bauhaus ráno by mě teda taky nenadchla.

Díky! A hezké svátky!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Fotka toho zázraku by nebyla?

hodnocení

5x

Tak ono je to otázkou ,,vkusu každého soudruha´´ *smich*

Mě přijdou tyto lankový fixátory dost nedůvěryhodný. Jako technik dávám přednost jednoduchosti a funkčnosti, proto už několik let používáme naprosto jednoduchý stojan se třemi šrouby. Navíc se do něj dá nalít voda, čímž se dost prodlouží ,,životnost ´´ stromku. Navíc se do něj dá upnout i poměrně velký průměr kmene a hlavně dá se to naštelovat tak, aby ten stromek byl v patřičné poloze, blízké svislici*smich*

4home.cz/...

Souhlas ted sem 2 vyraběl dceram jednoduchy plně funkční *palec*
Stromek nechce držet ve stojanu

Mám vzhledově úplně jiný stojan, ale principiálně úplně stejný a nedám na něj dopustit. Navíc ten můj má umělohmotné šrouby, ovšem masivní s "plackami" na jejich koncích, což považuji za vhodnější, než kovové šrouby s tenkým zakončením. Posledních pár let jsem neměl nejmenší problém s usazením stromku a vycentrováním do svislé polohy *smich*

PS: Foto nemohu dodat, ve stojanu je stromek a není pořádně vidět.

milous1

To je tak na větev ne na stromek. Já mám otvor 10cm v průměru.

jm
hodnocení

3x
Původní verze vánočního stromu - se věšel na strop.
Nechcete to zkusit?

hodnocení

0x

Dejte foto, jinak se nepohneme.

hodnocení

Děkuji všem moc za rady, já nakonec nechtěl nic riskovat a ráno zajel do Bauhausu a na doporučení řad z Vás jsem koupil tento stojan na utáhnutí. A měli jste pravdu, stromek drží pevně a krásně rovně..nikam se nenaklání.

Krásné vánoční svátky.

bauhaus.cz/...

ok®

900 stovek, za tu ludru? no potěš,

kosek trubky 80mm se šrouby + navařit 3 nebo 4 nohy pod uhlem a hotovo

OK, taky jsem něco podobného chtěl napsat, ale ne každý má možnosti a šikovnost kutila.

ok®

milancukrar

to je vlastne pravda, pardon

@ok: Když ono se v paneláku dost špatně svařuje a taky na štedrý den ráno kupuje odpovídající materiál.

hodnocení

Přesně tak, jsme v paneláku a vůbec nemáme možnosti něco takového zbastlit doma. Navíc tam už neměli vůbec nic a paní nám dala vystavený kus, takže na něj dala 20% slevu a stál něco málo přes 700. Což může někomu přijít pořád jako hodně, ale byl jsem rád, že jsme vůbec něco sehnali a stromek stojí :D

ltz
Jarin, dobře jste udělal a vyřešil. Určitě cestou domů jste měl i dobrý pocit. Hezké vánoce.
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]