Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je cena elektřiny v dnešní době adekvátní?

Od: jonn odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

Zde jsou parametry:

- Celková cena: 33 760,44 kč

- Období: 13. 2. 2023 do 7. 11. 2023

- Spotřeba: 3,97 MWh

- Stálý plat: 245,43 Kč/měsíc, VT: 6,48 Kč/kWh

- Tarif: D02d

- Jistič: 3x20 A

- Vodu ohříváme bojlerem, vytápíme infra panelama.

Je cena elektřiny 34k za 4MWw v dnešní době adekvátní? Kolik platíte vy?

Díky.

Jan

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den! Tak "jsem to hodil do tužky" a já bych u svého dodavatele /Fonergy/ zaplatil za stejný odběr cca 29000,- Kč

hodnocení

2x

Je to adekvátní dnešní době.Cena kWh lehce nad 8 kč.

hodnocení

2x
Proč máte při topení elektřinou tarif D02d? Myslím že byste mohl dosáhnout na D45d

kmet
hodnocení

1x

Jj je to v pohodě

hodnocení

1x
Do2d není vhodná sazba na topení. A jak už zaznělo, změna dodavatele také pár tisíc udělá.

Měl byste mít sazbu D45d, 20 hod v nízkém tarifu.

hodnocení

1x

6,48 Kč je jen silová energie, tu dnes dodavatelé běžně nabízejí i za 4-5 korun, takže rozhodně buď změnit dodavatele, popř. u svého dodavatele změnit produkt. Na bojler je vhodnější tarid s nízkou sazbou, ale pokud tam historicky nebyla, vyžádala by si úpravy elektroinstalace.

Jina já, dvojgeneraní dům, topení i ohřev vody TČ, spotřeba mezi 6-7MWh, účet za uplynulý rok 44 tisíc.

hodnocení

1x

Adekvatni ano, pouzivate nejdrazsi tarif pro ohrev vody a vytapeni. Meli byste mit ninimalne D25d tarif.

Ja u D02d platim za rok cca 12tis se spotrebou cca 1,2MWh kdyz pocitam cenu za posledni a pristi rok.

petrm
hodnocení

0x

Mám také tarif D02d, před týdnem přišla faktura na 12 300 Kč, spotřeba 1.35 MWh. Takže bych řekl, že cena odpovídá. Jiná otázka je spotřeba 4 MWh, to neumím posoudit, protože nemám ani bojler, ani infrapanely.

doplněno 22.12.23 15:57:

Doplněno:

Zkusil jsem zadat vaši spotřebu do mé kalkulačky, vyšlo mi cca 34 000 Kč.

hodnocení

0x

Ještě promyslete, jestli je adekvátní topit elektřinou v nezatepleném objektu. Nebo jestli je adekvátní zvolená sazba vůči zvolenému způsobu vytápění a ohřevu TUV. Pokud to myslíte obecně, je to jednoduchá násobilka. Spotřeba x sazba za 1kWh + nějaké poplatky za přenos energie + stálé paušální poplatky. Předpokládám, že dodavatel elektřiny počítat umí a potom je to adekvátní. Vy potřebujete někoho, kdo vám přijde do domu, dá vám pár otázek a pak s vámi probere ,kde máte rezervy a co by se dalo s tím dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]