Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Zde jsou parametry:
- Celková cena: 33 760,44 kč
- Období: 13. 2. 2023 do 7. 11. 2023
- Spotřeba: 3,97 MWh
- Stálý plat: 245,43 Kč/měsíc, VT: 6,48 Kč/kWh
- Tarif: D02d
- Jistič: 3x20 A
- Vodu ohříváme bojlerem, vytápíme infra panelama.
Je cena elektřiny 34k za 4MWw v dnešní době adekvátní? Kolik platíte vy?
Díky.
Jan
6,48 Kč je jen silová energie, tu dnes dodavatelé běžně nabízejí i za 4-5 korun, takže rozhodně buď změnit dodavatele, popř. u svého dodavatele změnit produkt. Na bojler je vhodnější tarid s nízkou sazbou, ale pokud tam historicky nebyla, vyžádala by si úpravy elektroinstalace.
Jina já, dvojgeneraní dům, topení i ohřev vody TČ, spotřeba mezi 6-7MWh, účet za uplynulý rok 44 tisíc.
Mám také tarif D02d, před týdnem přišla faktura na 12 300 Kč, spotřeba 1.35 MWh. Takže bych řekl, že cena odpovídá. Jiná otázka je spotřeba 4 MWh, to neumím posoudit, protože nemám ani bojler, ani infrapanely.
Doplněno:
Zkusil jsem zadat vaši spotřebu do mé kalkulačky, vyšlo mi cca 34 000 Kč.
Ještě promyslete, jestli je adekvátní topit elektřinou v nezatepleném objektu. Nebo jestli je adekvátní zvolená sazba vůči zvolenému způsobu vytápění a ohřevu TUV. Pokud to myslíte obecně, je to jednoduchá násobilka. Spotřeba x sazba za 1kWh + nějaké poplatky za přenos energie + stálé paušální poplatky. Předpokládám, že dodavatel elektřiny počítat umí a potom je to adekvátní. Vy potřebujete někoho, kdo vám přijde do domu, dá vám pár otázek a pak s vámi probere ,kde máte rezervy a co by se dalo s tím dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.