Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové plotovky - ano či ne?

Od: tm odpovědí: 18 změna:

Chystám se postavit plůtek kolem terasy, výška max 1 m, délka 5 m. Nechci nějakou drátěnku, rád bych dřevěné plotovky nebo jejich napodobeniny. Protože je to v srážkově bohaté oblasti, uvažuji o koupi plastových plotovek - viz odkaz. Měl jsem za to, že tyto plotovky jsou 100% plast, ale jak jsem zjistil, jsou např. z 50% dřevěné. Máte s nimi někdo zkušenosti - stálost barvy, trvanlivost, kroucení, odolnost vůči mrazu atd.? Případně které byste vybrali z uvedeného odkazu. Smrkovou plotovku seženu cca od 40 kč, plastové jsou cca od 150...

levne-pletivo.cz/...

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Stalost tmavxch bsrev je MIZERNÁ, to i tech kvalitnich-drahych(s UWE FILTRWM). Bral bych jedine svetle odstiny, kdyz uz plast, hodne svetle
To je praxe

Tak já nevím, léta chodím kolem plastového plotu s tmavě hnědými plastovými plotovkami a nic nepozoruju. Nedaleko mají lavičky z tmavě hnědého recyklátu a také jsem si ničeho nevšiml, možná trochu zešedly.

@orion
Ne ze bych neveril, ale muzse sem hodit fotky? A jak stare to je?
Taky by me zajimal vyrobce.

hodnocení

3x

moje známá má ty "dřevoplastové" plotovky na vratech. Tmavě hnědá barva po cca 5 letech beze změny. Tvarová stálost a odolnost povětří v pohodě. Co se týká kvality, tak když se kdosi pokoušel vrata přelést, horní část plotovky ulomil. Takže pevnost asi nic moc, ale na plůtek kolem terasy by to asi stačilo. Bohužel typ, ani cenu neznám.

hodnocení

0x

To jsou různé materiály, plast s příměsí dřevěných pilin je něco jiného, dělají se z něj třeba venkovní podlahové palubky a ty by snad měly být odolné, takže na plotovky by se snad hodil též, nicméně osobní zkušenost nemám.

tm
hodnocení

Konkrétně vzhledem k ceně bych v tomto obchodě vybíral asi mezi:

levne-pletivo.cz/...

levne-pletivo.cz/...

levne-pletivo.cz/...

Délku 150 cm neřešte - jde o příklad. Buď vyberu jiný odstín nebo 150 cm rozříznu na polovinu.

hodnocení

0x

Vše je o estetice, barevnému cítění, přesvědčení o vhodnosti a penězích.

Jelikož mám jen to poslední, nemůžu moc radit, jen vím, že někdy nestačí vyrábě firma

Taky vím, že firma pletiva Dobrý, kterou si vybíráte, je solidní firma, kde jsem se obešel i s několika reklamací (s počtem kusú, nikoliv s kvalitou)

tm
hodnocení

O stálost barev mi zase až tak nejde (lze natřít). Spíš mi jde o trvanlivost výrobku...

Plast, na tento účel vydží hodně.

Maminko, až to budu natírat příště, tak VY už tady nebudete.

Zdroj: idnes.cz/...

tm
Akorát, že z těch mých odkazů je víc druhů - poradíte, který je lepší? Mám se řídit čím vyšší cena, tím lepší?

hodnocení

0x

Nemám zkusenost přímo s plotovkami, ale použil jsem dřevoplastové "desky" na opravu lavičky.

Materiál dřevoplast je proti dřevu hodně těžký. Takže tomu musíš přizpůsobit nosnou konstrukci plotu.

Odolnost zima/léto; slunce/déšť/sníh je velmi dobrá.

Tu lavičku jsem na zimu neuklízel, takže se na povrchu vytvořila zelená houba. Tu jsem na jaře omyl wapkou s rotační tryskou. A protože je to nejagresivnější tryska u wapky, tak se do povrchu otiskly kolečka od rotující trysky.

Dále je cena dřevoplastu docela závratná v porovnání s ostatními materiály. Je to cena za trvanlivý a celkem bezúdržbový materiál.

tm
hodnocení

Jasně, mám ještě 4 m dlouhé odkory - můžu je trochu opracovat a udělat to z nich... bude to prakticky zadarmo... pokud vezmu jednu plotovku 150 kč + sloupky, tak ten plůtek vyjde cca na 6 - 7 000 ...

riva
hodnocení

0x

A není nakonec lepší udělat si ten plot z fotovoltaických panelů? Nemusí se natírat, cenou se blíží dřevěnému a vyrobí i nějakou tu elektřinu. allegro.cz/...

*palec*
Kdyby jen lidi nekradli, tak by to bylo vsechno jinak...

tm
hodnocení

mi na ten plot moc nesvítí))

riva

Já tím budu narazovat právě rozpadající se dřevený plot z plotovek. Nemusím to natírat a i když je to taky na špatně osvětleném místě, tak nějakou elektřinu to dá. Trošku to vylepší výrobu přes zimu, kdy mi stávající elektrárna nestačí.

Občas se dají takřka zadarmo sehnat bazarové fv panely amorfní. Tam bych s výrobou elektřiny nepočítal, ale třeba by se hodily esteticky. Namátkou dum.bazos.cz/...

tm
Plot z panelů... nebojíte se, že to soused nevybere a naboří to kolečkem nebo, že to bude zarustat, močit na to zvířata... nj, panely možná levný, ale co ten zbytek...
riva

Ty amorfy bych bral jen jako výplň, takže se to počítá jako cena za metr plotu. A pokud to má vyrábět elektřinu, tak pokud je už elektrárna, moc dalších nákladů není. A pokud není, tak je třeba čas podívat se na střechu a něco takového si pro radost i užitek poskládat. Bez papírování. Inspirací je spousta: http://mypower.cz/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]