Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svařovací Elektrody CHEM-WELD – co dělám špatně

Od: medvidek180® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Dobří lidé, proboha prosím poraďte invalidnímu důchodci, který počítá naprosto každou korunu.

Nedávno jsem zde vznesl otázku, jak zavařím pumpičku. Mám jak TRAFO, tak i INVERTOROVOU svářečku (z Lídlu). Přiložil jsem i fotky svářeček a jak jsem to zkazil.

Tady mi mnoho lidí poradilo, ať si koupím elektrody CHEM-WELD a podpořili to i mnoha videi.

Učinil sem tak za 500,- K4 (což je pro mě téměř likvidační částka), ale přišly mi asi půl metrové dráty – nikoli barevné, ale stříbrné, že je to pájka na hliník stálo na faktuře.

To můžu dát do jedné z těch dvou svářeček a svařovat železo? Nebo co dělám špatně? Vždyť je to moc dlouhé.

Prosím, prosím , prosím, pomocte mi.

Za jakou koli radu jsem Vám TOLIK moc vděčný a jestli něco potřebujete (kromě peněz), tak Vám to moc rád pošlu.

Děkuji, děkuji, děkuji.

Michal

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tobě to možná připadá zábavný. Pro mne to už je hodně zábavný a nevěřím ti, že to myslíš vážně. Spíš si z nás děláš srandu a na takový já nemám náladu.

V předchozím dotazu tě rádci žádali, abys přidal fotku toho, co chceš svařovat. Tys tam vložil dvě svářečky a kuklu.

Teď tady píšeš, že sis koupil nějaký svařovací drát. Vždycky meleš o tom jak nemáš peníze a přitom vyhodíš pětiskovku za svařovací drát.

Když místo toho vypisování zvedneš zadek a zajdeš se poradit do prodejny se svařovacím materiálem, tak ti prodají několik kusů vhodnch elektrod (pokud dokážeš vysvětlit co budeš svařovat a jakou svářečkou) a zaplatíš možná padesátikorunu.

Když se chceš učit něco nového, tak si o tom nejprve přečti. Pak si ty získané informace musíš roztřídit a vybrat si pouze ty užitečné informace. Pak se radši ještě s někým poraď - s někým zkušeným z tvého okolí a teprve potom se pouštěj do objednávání nebo svařování.

doplněno 21.12.23 09:11:

Tak teď už jsem koněčně viděl tu pumpu co opravuješ.

Mám jednu zásadní připomínku. Když už něco svařuješ, tak to aspoň rozmontuj. Při tom propalování, které jsi tam provedl, tak jsi rozžhavenými kuličkami nebo struskou nebo přestupem tepla po kovu asi zničil i těsnění nebo poškodil vnitřní plochu válce. Takže je dost možné, že po zavaření díry v plechu bude vzduch ucházet přes těsnění pístu nebo přes poškrábané plochy.

Abys opravil tu velkou propálenou díru, tak asi budeš muset vyrobit kovou podložku ze silnějšího plechu a tu vložit dovnitř pumpy a zvenku přivařit podložku s tím tenkým plechem. Protože zavařit takovou propálenou díru, to už chce šikovného svářeče.

hodnocení

1x
Co přesně potřebuješ zavařit?
Z jakýho materiálu to je - železo nerez hliník?
Pokud bys byl z karlovarska a bylo to železo či nerez rad ti to zavařim mam slušnej invertor žádnej lidl
Pan chce zavarit nejakou pumpicku, vidim to na slabej material, takze elektrody budou asi z obliga.
Bud COčko nebo TIG
Muselo by se vidět co to je a k čemu to je běžně si dokážu svařit upadlej vejfuk a to i když to uhnije zakladem je se toho nebát
Taky pokud se tam člověk dostane se to dá podložit mědi pak je šance že se ti to nepropálí
Navic mam 1.5mm elektrody a je to sice uz davno utec ješte žil tak sem navařoval ekektrikou predni mušku na čz 75 tata si delal svou se toho taky nebal
Bodla by fotka at se vi o co de
Jenomze pan uz tam par der udelal kdyz se snazil zavarit, predpokladam dle toho, jak pise ze uz to zkazil
hodnocení

Moc všem děkuji, ale rozebrat to nejde - zalisované

hodnocení

0x
Vy potrebujete svarovaci elektrody -OBALENÉ SVAROVACI ELEKTRODY, to znamena ze je to kus dratu obaleny hmotou, ktera se drolí, kdyz elektrodu hodne ohnete
Vyfotte nam , nebo aspon NAPISTE jak se elektrody nazyvaji.
A stejne jestli potrebujete zavarit nejaky tenky material o sile 1 nebo 2mm, tak to pujde hodne tezko, na to jsou treba zkusenosti
Rad byvh vam pomohl, ale na dalku je to tezky
doplněno 20.12.23 21:49: ale přišly mi asi půl metrové dráty

Pane, asi jste si objednal neco jinyho *sok* *smich*
Berete to moc vazne, jestli nezvladnete zavarit nejakou blbou pumpicku svet se prece nezbori...ucit se svarovat trva nejakou dobu, žádný učený nespad z nebe

hodnocení

Moc Vám děkuji. Na faktuře je název: Tig/ pájka na hliník AISi 12 CHEM-WELD 860

Já se nerad vzdávám a rád se učím i na stará kolena.

Můžu tyto dlouhé elektrody dát do těch svých svářeček? A vařit železo?

M.

z toho co tu čtu tak to na obloukový sváření nepude

eshop.chemweld.cz/...

21.12.23 11:05
hodnocení

Děkuji

hodnocení

Děkuji, koupím novou pumpu

hodnocení

0x
Je treba koupit kvalitni pumpicku, dobra je tahle. Jinak to budou vyhozeny penize zase za nejaky nesmysl
vanek-autodily.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]