Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kročejová izolace podlahy

Od: sroubovak99 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, takovy možna zvláštní dotaz. Pokud nějaka firma pokladá novou podlahu ve starším bytovém domě(panelák, cihla), je kročejová izolace podlahy standart, nebo je to nějaký větší připlatek a majitelé od toho často daji ruce pryč?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Problem pokladky krocejove izolace je vyskova narocnost. Tyto krocejovky se budou pohybovat v ramci centimetrů. Proto se v panelacich nejvic osvedcila kobercová krocejovka :-D

kobercová krocejovka

ANO, opravdu osvědčená, často využívaná.

Nevíte, o čem mluvíte. I skladba podlahy v panelovém domě obsahovala kročejovou izolaci v tl. 2cm. Celé to bylo přebetonované 3cm cementového potěru. Celková tloušťka pak 5cm. Pokud firma odstraní celou skladbu podlahy, včetně kročejové izolace - polystyrenu, musí jej opět doplnit tak,aby skladba vyhověla na kročejový hluk podle ČSN EN. Skladba se vždy počítá inženýrem akustikem. Platí pro ni určité zásady pro pokládání, které je nutno dodržet. Nepleťte si kročejovou izolaci s kobercem! Ten ji jen vylepšuje

Pane Mareši, vy nevíte, co já vím. To, že se v 80 letech do panelákových podlah dával polyš, to je fakt. Byl panel, na něj papírová lepenka, na to obyčejný polyš, žádný polyfon či podobné, na to asi 12-15 cm betonu. Možná, že v jiných krajích se dávalo do podlahy něco jiného, ale na Pardubicku jen 5cm EPS 50Z.

Pokud někdo chce tvrdit, že to byla dobrá zvuková izolace, klidně, ař to tvrdí, jako tvrdím já, že i obyčejný koberec tlumil hluk.

Ale ja vubec nic takoveho nepisu. Rec byla o "pokladce", ne o kompletnim vybourani a rekonstrukci...na to tedy reaguju.
Jestli vy jako vseved vite vice, tak prosím...

Pane Cukráři, jen jste jinými slovy popsal to, co jsem psal výše. Jen s tím rozdílem, že se nikdy nedávalo 12-15 cm betonu do skladeb panelákových podlah, protože byly tyto skladby unifikované a to 5cm a 10cm. Nikdy se do paneláku nedávalo tolik betonu!

Tady jen doplňuju, abych jen nemluvil o voze a vy o koze, co je vlastně kročejová neprůzvučnost a a co lze považovat kročejovou izolaci

atelier-dek.cz/...

Pane Mareši, s tím betonem je to hodně dávno, co jsem to dělal, takže sílu cementu jsem napsal asi.

Ale jako dlouholetý prodejce stavebnin vím, co je kročejová izolace, co se prodávalo a k čemu používalo.

Jako dlouholety prodejce o tom vite tedy prd. Navrhovanim podlah na krocejovy hluk jste se jako prodejce urcite nezabyval. Jak jsem psal, koberec se za krocejovou izolaci nepovazuje. Doucte se zakladni vecii. Co je to tezka plovouci podlaha, lehka plovouci podlaha. Proc se to navrhuje a kam a co to musi splnovat dle CSN. Myslim, ze mate po vecerech co studovat, mozna pak budete mit respekt se o techto vecech vyjadrovat

Děkuji za návrh samovzdělávání, ale Vy jste nepochopil o čem je řeč.

Bavíme se o větě pana Honzas1

Proto se v panelacich nejvic osvedcila kobercová krocejovka

hodnocení

2x

Tak nějak nerozumím otázce. Podlaha musí splňovat nároky na kročejový útlum, to znamená, že kročejová izolace musí být v podlaze obsažena . Pokud by byl ve skladbě pouze koberec na betonu, podlaha na kročejový hluk nevyhoví. Ve skladbě se musí objevit nějaká tlustší vrstva pěnové izolace nebo pokud je podlaha provedena suchou montáží, tak větší vrstva lehčeného podsypu

hodnocení

0x

Kročejovka se často nedává, páč to nedá výškově. Určitě to není standard.

Pod pojmem "firma pokladá novou podlahu" si lze představit třeba nové lino, až po betonování...

krtek6
hodnocení

0x

standard je, že to udělá dobře...ale nevím o tom, že by izolace byla jako norma...když si to zákazník přát nebude, z jakéhokoliv důvodu firma to dělat nemusí...

krtek6

normy neznám do detailu a nemám do nich přístup...hádat se nebudu...samozřejmě vím co tam technicky má být, ale v rámci rekonstrukce to tam dost lidí nedává, právě kvůli výšce...

Mozna by bylo dobre vedet, co je a co neni krocejova izolace. Pokud si prectete odkaz, tam muzete vse v klidu nastudovat. Dost mozna tam v pripade tezke plovouci podlahy bude uz krocejova izolace obsazena. Jde napr. O vrstvu polystyrenu 20-30 mm a to vse bylo prebetonovano cementovym poterem. Skladby v panelacich tusim byvaly 50 mm a 100 mm. Ty co byly jen 50 mm vsak tusim na krocejovy hluk vetsinou nevyhovovaly. Nejsem akustik, takze si jen takto matne vzpominam. Kdysi jsem plovouci podlahu na krocejovy hluk pocital, ale je to uz cca 36 let a detaily si uz nepamatuji. Vzdy to koncilo vetou, ze skladba vyhovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kročejový hluk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]