Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, takovy možna zvláštní dotaz. Pokud nějaka firma pokladá novou podlahu ve starším bytovém domě(panelák, cihla), je kročejová izolace podlahy standart, nebo je to nějaký větší připlatek a majitelé od toho často daji ruce pryč?
Nevíte, o čem mluvíte. I skladba podlahy v panelovém domě obsahovala kročejovou izolaci v tl. 2cm. Celé to bylo přebetonované 3cm cementového potěru. Celková tloušťka pak 5cm. Pokud firma odstraní celou skladbu podlahy, včetně kročejové izolace - polystyrenu, musí jej opět doplnit tak,aby skladba vyhověla na kročejový hluk podle ČSN EN. Skladba se vždy počítá inženýrem akustikem. Platí pro ni určité zásady pro pokládání, které je nutno dodržet. Nepleťte si kročejovou izolaci s kobercem! Ten ji jen vylepšuje
Pane Mareši, vy nevíte, co já vím. To, že se v 80 letech do panelákových podlah dával polyš, to je fakt. Byl panel, na něj papírová lepenka, na to obyčejný polyš, žádný polyfon či podobné, na to asi 12-15 cm betonu. Možná, že v jiných krajích se dávalo do podlahy něco jiného, ale na Pardubicku jen 5cm EPS 50Z.
Pokud někdo chce tvrdit, že to byla dobrá zvuková izolace, klidně, ař to tvrdí, jako tvrdím já, že i obyčejný koberec tlumil hluk.
Pane Cukráři, jen jste jinými slovy popsal to, co jsem psal výše. Jen s tím rozdílem, že se nikdy nedávalo 12-15 cm betonu do skladeb panelákových podlah, protože byly tyto skladby unifikované a to 5cm a 10cm. Nikdy se do paneláku nedávalo tolik betonu!
Tady jen doplňuju, abych jen nemluvil o voze a vy o koze, co je vlastně kročejová neprůzvučnost a a co lze považovat kročejovou izolaci
Pane Mareši, s tím betonem je to hodně dávno, co jsem to dělal, takže sílu cementu jsem napsal asi.
Ale jako dlouholetý prodejce stavebnin vím, co je kročejová izolace, co se prodávalo a k čemu používalo.
Děkuji za návrh samovzdělávání, ale Vy jste nepochopil o čem je řeč.
Bavíme se o větě pana Honzas1
Proto se v panelacich nejvic osvedcila kobercová krocejovka
Tak nějak nerozumím otázce. Podlaha musí splňovat nároky na kročejový útlum, to znamená, že kročejová izolace musí být v podlaze obsažena . Pokud by byl ve skladbě pouze koberec na betonu, podlaha na kročejový hluk nevyhoví. Ve skladbě se musí objevit nějaká tlustší vrstva pěnové izolace nebo pokud je podlaha provedena suchou montáží, tak větší vrstva lehčeného podsypu
standard je, že to udělá dobře...ale nevím o tom, že by izolace byla jako norma...když si to zákazník přát nebude, z jakéhokoliv důvodu firma to dělat nemusí...
normy neznám do detailu a nemám do nich přístup...hádat se nebudu...samozřejmě vím co tam technicky má být, ale v rámci rekonstrukce to tam dost lidí nedává, právě kvůli výšce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.