Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myš ve stropu s izolační vatou

Od: vasek1 odpovědí: 6 změna:

Slyším myš běhat v podstřešním prostoru. Stroj je sádrokartonový a na něm položená izolační vata.
Četl jsem si pár starších diskuzí o tomto tématu. Ale potřebuji se zeptat na pár podrobností vás se zkušeností.

Byl jsem prohlédnout podstřešní prostor co tam napáchala. Nic jsem nezpozoroval. Ani myší trus.
Nastražil jsem pasti na myši na deskách, co jsou nad vatou.

Potřebuji se zeptat - ty myši lozí ve vnitř či pod vatou nebo nahoře po vatě?
Jde mi o to aby se vůbec k těm pastem dostala.

Nechci tam dávat jed, aby pak zůstala ležet někde v půdním prostoru.

Pokud by se k pastím nedostala, tak bych musel dole na zemi venku kolem domu rozmístit kbelíky s vodou jako pasti abych myši zachytit ze zdola. Protože očekávám že tam nahoře nežije pernamentně, musí dolů pro potravu.

Případně prosím o rady co vám se osvědčilo jak se jich zbavit. Děkuji moc!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tohle je tezky odpovedet, protoze mysi prolezou kazdou skulinu a ani ji nevadi skelna pichlava vata.
Dulezity je dat dobrou vonavou nastrahu, idealne očmoudit sirkou nebo zapalovacem kurku chleba, na ti jdou nejvic, jen dneska jsem venku u sklepa doatal 3 kusy mysi. Past pouzit klasickou, co jim zlomi krk
doplněno 20.12.23 12:26: Nekupovat prilis siln, pasti nebo pasti kde jsou nejaky ostry zoubky. Tohle staci akorat
Myš ve stropu s izolační vatou

hodnocení

1x

Myš se tam jen schová, půjde tam, kde bude mít co žrát.

Potřebuji se zeptat - ty myši lozí ve vnitř či pod vatou nebo nahoře po vatě?*****všude leze.

I kdyby sežrala jed, chcípla na půdě, nic se neděje, za pár dní je vyslá, za pár týdnů nepoznáte, žo to byla myš.

Jde mi o to aby se vůbec k těm pastem dostala.****musíte jí tam nalákat, romístit více pastí.

hodnocení

1x

Myši lezou mezi SDK a vatou, ve vatě, na vatě a místy, kde si to nedovedete představit. Kočka nepomůže (naše Micka nosí myši z okolí, na dvorku si s nimi hraje a občas jí nějaká uteče)... jedině jed, pastičky, jed, jed a pastičky.

Myš poškodí parofolii, udělá si hnízdo ve vatě a způsobuje tepelné mosty... Já si teď domlouval termokameru pro ověření stavu izolace, protože za ty roky už to byly stovky myší.

@jmlc
Chvalim dobrou poznamku, ze muzou vytvaret tepelny mosty *palec* Je to tak.
To chce komplexni reseni, hlavne nekrmit, pokud jsou kolem domu stromy jako duby, tak co nejvic zaludu nebo peckovin se snazit shrabat a spalit treba.
Raj pro mysi je i uskladneny drevo venku, takze drevo tak, aby pres nej poradne profukoval vitr.
Je treba nastudovat zpusob zivota mysi.
Hlavne davat pasticky tak, aby se tam nechytli ptaci, treba sykorky jsou takovy smejdilove.
Zivi se i peckama z vysni, tresni...tim qle rozhodne nenabadam ke kaceni stromu, jen to chce co nejvic shrabat, nebo klidne vzit vysavacem

hodnocení

0x
Pokud nemáte kočku, tak ty jedový polštářky (umístěné tak, aby k nim nemohlo větší zvíře) fungují dobře i jako indikace, jestli tam hlodavci jsou, nebo ne. Voní jim velmi lákavě. Sežerou to i ty. které se návnady v pastičce "ostýchají".
A jedna myš rychle uschne, to neřešte.

hodnocení

0x
Beha primo po sdk, jinak by to neslo slyset. Resil jsem to kdysi taky, dostaly krmeni a od te doby byl pokoj. Pasti je lepsi pouzit tam, kde nechcete, aby vam sušící se myš smrdela. Mimichodem ty obyč pasti se musi upravit, aby byly spolehlive. Nedavno jsem kupoval a byly mysim pro smich

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]