Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chystám se dělat SDK příčky. Některé části bych chtěl mít únosnější a tak budu používat desky Habito.
Je něco proti něčemu, když budu desky montovat na šířku místo standarně na výšku? Tipuju že ne, ale pro jistotu
Má úvaha je taková, že v místech, kde budu potřebovat větší unosnost stěny dám Habita a na zbytek stěny standardní SDK, které jsou za cca poloviční cenu.
Že budou všude, kde bude potřeba, UA profily, s tím počítám Jde mi jen o tu desku a směr montáže.
Děkuji.
Záleží na tom, proč v některých částech potřebujete mít únosnější stěnu a zda-li to nejde řešit jiným způsobem než nevhodnou kombinací různých desek vyžadující jiný typ montáže, v neposlední řadě i nevhodnou orientací desek na vodorovno. Proč si situaci komplikujete? Dva typy šroubů, neekonomická konstrukce rozteče ocelových profilů, místo obvyklých 625 mm dáte 500mm, jiný typ spojování spar.
Zvýšení únosnosti lze provést např. i zdvojením 2x12,5mm SDK nebo i 3x . Zároveň lze v místech kotvení použít výztužné podložení např. OSB deskou a prošroubovat. Lépe by bylo napsat dotaz "jak zvýšit únosnost sdk pro zavěšení toho a toho".
Vaše volba použití profilů UA je z jakého důvodu?
jak říkal Milan, desce je to jedno...ale proč habito?...ve většině případů, zbytečná investice...málo kdo to opravdu potřebuje
Omlouvám se, že reaguji tak pozdě. Habito jsem si vybral proto, že je pravděpodobné, že na stěnu budu zavěšovat těžší věci. Vím, že by bylo možné místo pro zavěšení vyztužit ale tam beru, že je to dobré, jen když už předem vím, kde přesně bude předmět uchycen. A to zatím nevím. A alternativu se zdvojením SDK jsem také zvažoval, ale tam mi už přišlo výhodnější dát raděj 1 desku. Věřím tomu asi trochu víc a přiznávám, je to trochu i pohodlnosti
Sádrokartonu je jedno, jak je montován, jen musí mít správnou rozteč profilů.
Kam budou potřeba profily UA? Páč ty se skoro nepoužívají v praxi.
Omlouvám se, že reaguji až nyní - UA minimálně na vyztužení pro deřní zárubně. Co jsem ještě koukal na různé návody, postupy, doporučení, tak jinde by měly stačit R-CW, tak těch UA bude minimum
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.