Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v koupelně-náhrada hadicemi

Od: lujs® odpovědí: 11 změna:

Zdravím. *slunce*

Potřeboval bych poradit.

Voda v koupelně-náhrada hadicemi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

27.05.10 21:52
hodnocení

0x

V čem?

cyril*

To je jedno, třeba i v pyžamu.

hodnocení

Tak to je dobrý. Já sem si myslel že sem jenom udělal náhled otázky a teď tady skoro půl hodiny smolím otázku. Když ji tam potom chci vložit, tak mi to ukázalo že sem už otázku vložil. No prostě hrůza.*zed*

Teď teda ale k mojí otázce. Za zdí za záchodem mám vodoměr. Z něj přes další zeď vede trubka do výklenku v koupelně. Tento výklenek je od koupelny asi do výšky 1,20 metru oddělen železným rámem. Na rámu je přišroubovaná deska. Chystám se rám vybourat a umyvadlo posunout dovnitř výklenku, nebo ho nahradit skříňkou s umyvadlem které mývají už i kohoutky. Můžu vodovodní trubky nahradit hadicemi?.?.? Neporuším tím nějaký předpis nebo normy?.?.? To samé by mě zajímalo i u plynových trubek. Budu vyměňovat kuchyňskou linku, takže dojde k přemístění sporáku. Teď mám od zdi asi metrovou trubku a z ní hadici do sporáku. Mohla by ta hadice měřit třeba 2 a půl metru?.?.?

kejki

U plynu nevím, ale u vody mám ty pancéřované hadičky dost dlouho a dlouho jely na plný tlak sítě - 6atm. ne ty plastové, ale kovem opletené. Žádná krása to není, ale je to funkční.

hodnocení

Přesně tyhle myslím, kovem opletené. O krásu mi taky nejde, bude to buď schovaný za tou skříňkou nebo tažený po zemi podél zdi.*palec*

doplněno 27.05.10 23:07:

Chtěl sem napsat že zatím budu body šetřit ale vy stejně nejste registrovaný/á.

lidus*
hodnocení

0x

U vody ano u plynu v žádném případě-zavolejte plynaře ten vám to udělá a potřebujete také revizní zprávu jinak až to bouchne nedostanete od pojišťovny nic.

doplněno 27.05.10 23:01:

omlouvám se ,špatně jsem četla, pokud máte hadici ke sporáku tak může být tak dlouhá jak seženete.

hodnocení

A co kdybych měl víc těch hadic spojkama prodloužený?.?.? Když se to normálně prodává tak by to neměl bejt problém?.?.?

lidus*

To být nesmí a schovejte si doklad o koupi hadice, sice bydlím v paneláku ale u nás to co 3-5 let kontroluje technik od plynu.Pokud se něco stane pojištovna to chce taky.

hodnocení

K nám do činžáku taky asi každý 3-4 roky chodí jeden něco jako technik.

Ne, to nelze. Hadice musí být jeden kus.

standam*
hodnocení

0x

Hadice plynova se bezne dela do 1,5m, vice asi bude problem (duvod bezpecnost) Dobra plyn hadice stoji cca od 250,-, tak bude lepsi dat CU trubku, ktera te bude stat stejne a montaz musi udelat odbornik u obou variant.

Hadice na vodu, zde neni zadny problem s napojenim, jen pozor na delku a prumer. Lepsi bude plast trubka, ktera te vyjde levneji a pokud to budes mit pripravene dobry vodar ma praci na 1hod. , tak i s praci te to bude stat mene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]