Nejste přihlášen/a.
Staré kotle těčou většinou proto, že už mají zkorodované plechy, ze kterých jsou vyrobené.
Spravit to je buďto těžké nebo nemožné.
Musíš vypustit vodu z topení a kotel vysušit. Taky musíš vědět, kde ten kotel teče. Pak potřebuješ nějakého šikovného opraváře, který ti to místo zkusí opravit (asi svářečkou). Při svařování musíš počítat s tím, že se opravovaná malá dírka hodně zvětší a je taky možný, že při svařování se budou objevovat stále další díry. Takže svářeč začátečník by se do toho neměl vůbec pouštět. A zkušený svářeč se do toho asi dobrovolně nepustí.
Já jsem před pár roky svařoval prorezlou otevřenou expanzní nádrž. Hrál jsem si s tím celý odpoledne a z jedné dírky, kterou tekla voda jsem na nádrž musel navařit asi pět obdélníkových záplat. To proto, že se při svařování materiál propaloval a místy nebyla tloušťka plechu ani milimetr.
Po opravě musíš kotel natlakovat a kontrolovat jestli v kotli drží tlak nebo tlak klesá. Pokles tlaku znamená další dírku, kterou teče voda z kotle pryč.
A záruku na takovou opravu nečekej. Je to nouzovka která snad vydrží do jara a ty si v mezičase seženeš nový kotel a topenáře, který ti nový kotel připojí.
Podle stylu dotazu asi medem .
Když teče výměník, tak ho vyměnit za druhej nebo pokud nejde koupit, tak svařit a pokud nejde ani vařit, protože už je propálenej na více místech, tak vyrobit novej. Ale každej si koupí novej kotel a o ten se pravidelně stará. Většina kotlů odejde na zanedbanou údržbu a stáří, což je asi Váš případ.
Když se sežene instalatér a budou sedět alespoň trochu rozměry, tak tam za den opravdu nebude mít co dělat.
Ano, pokud bude instalovat i akumulační nádrže, bude to trval déle.
Pokiaľ je to plecháč,tak neopravovať,ale kúpiť nový. Oprava by bola len dočasná a drahá. Elektródou to nespravíte,Jedine plynom alebo co2,no plech možno bude hrubý do 1mm,kde to tečie. Raz som takto skúšal opraviť malú dierku a skončilo to výmenou kotla.
Pokud je železo dlouhou dobu ve styku s uhlím ,se žhavým,zde v kotli,tak "nasaje" uhlík a pak ho není možno svařovat,
a zvenku to nejde? T
ak to jsme dříve zavařovali spoustu kotlů, aby vydrželi přes zimu. Ale jen dočasná oprava.
Zvenku to jde. Také jsem zavařoval.Tak jak píší jiní rádcové bude to samá rez a drželo to jen z dobrý vůle.
¨Když se najde 5-10 cm od dírky zravý matroš, tak klidně zavařit na věčnost. Pokud je to tak shnilé, bude to problém. Vždy záleží na individuálním místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.