Zdravím. V kuchyni mám světlo, na kterém je skleněný kryt, který potřebuji vyšroubovat, kvůli výměně žárovky. Každopádně to nejde. Zkoušel jsem to po směru, proti směru hodinových ručiček, zkoušel jsem na skleněný kryt i mírně přitlačit a protočit, každopádně pořád nic. Všiml jsem si také, že se u stropu nachází něco jako šroubky, každopádně v nich není ani drážka pro šroubovák, ani se s nimi nedá otáčet. Proto zjišťuji, zda nemá někdo s tímto starším typem světla zkušenost? Předem díky.
to co trčí z toho rámu...to je šroubek co to drží pohromadě...to, že tam není drážka na šroubovák neznamená, že to nejde povolit...je to normáně na ruční povolení..pokud to nejde, je to zatuhlé...takže buď kleště, nebo WDčko a pak kleště..
S kleštěmi velmi opratrně. Raději jen šroubovák a nahoře na kontramatku klíček. Stržený závit v plechu nebo ukroucená trojka šroubek se těžko opravovala.
Šroubovák použít nelze - ty šroubky nemají drážku. Jejich hlavičky mají vroubkovaný okraj pro "snadné" povolení rukou. Že to po létech nejde, znamená, že jsou zarezivělé. Hrubé násilí jakýmikoliv kleštěmi nedoporučuju, ten šroubek se velmi snadno ukroutí (je to M3) a pak není šance sklo sundat!
Ty tři šroubky se povolí a sklo se sejme směrem dolů. Na těch šroubcích visí za "rantl". šroubky nemají drážku a mají pravděpodobně zoubky pro povolení rukou. Jestli nejdou povolit rukou, jsou asi zarezlé, tak použijte kombinačky a WD. Nebo je to již nějaké "zmodernizované" a vytažením šroubků se uvolní nějaký závěsný element.
A ještě, není to M3, ale menší, M2.5; musel jsem vytáhnout závitník M3, abych sklo zajistil šroubkem M3 a nevypadávalo...M2.5 jsem narychlo nenašel ... kutil.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.