Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezavý hřebíky

Od: koroza odpovědí: 32 změna:
Napršelo mi do hřebíku, po delsi dobe ohnily, tak sem je Vysušil, a naolejoval…
Můžou byt nějako více korozivní, pokud už jednou začli hloubkově korodovat?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Hm, naolejoval... Můj děda mě učil, že hřebíky mám nechat lehce oreznout. A naklepnout špičku... Pokud je nenecháte v kýblu s vodou a jen otřete (kompresorem ;)), nevidím problém. Jen to olejování mi hlava nebere...

To mne také hned praštilo do očí - hřebík drží třením ve dřevě. Ale tím olejem mu tuto vlastnost zdegradujete.

hodnocení

8x

Ty hřebíky z krámu nejsou oleovaný, jak si myslíte , z nějakých protikorozních důvodů. jsou od oleje prostě díky tomu, že leckde je sekají ještě na starých strojích a valí do toho víc oleje, než by museli.

Co se týče rezatých hřebíků - pokud jsou rezatý, ale lze je zatlouct, není problém. Pokud jsou shnilý natolik, že už nejdou zatlouct, vyhodit,.

Nic složitého.

hodnocení

3x

Tos jich v te krabici mel miliardu, ze to tak resis?

Kdyz se bojis, kup jinou, vzdyt to stoji par korun.

Jinak ale klidne pouzivej. Rezaty hrebik drzi lepe nez novy a vydrzi dele nez drevo, do ktereho ho zatluces.

Asi nekoupí, když nemá 10kč na ocet, chudák

gumidek - Pozor, mýlíte se! Ocet nestojí 10 Kč, ale 14,90! *frajer*

bery*
Jak kde. U nás v Kauflandu jsem nedávno viděl obyčejnej Bzeneckej ocet za 69, buď příprava na "slevovou akci", nebo to někdo nacenoval od boku podle podobnosti s olejem...

hodnocení

2x

Pokud jsou bez povrchové úpravy, což asi jsou, když zrezly, tak je všechny zalej horkým octem z konvice.

Za pár hodin je máš lesklé nové.

koroza
hodnocení

V kufru byly i zinkovany vruty, ta kase z nich se skoro smyla do takovyho sedyho srackolaku.takze i s povrchovou upravou to dostalo nafrak
A hrebiky se prece vzdycky prodavaji bez upravy jen lehce mastny
Ten ocet je mi lito na to davat nejde o vzhled ale o to zda naruseni korozi nezpusobuje vyrazne vetsi nachylnost degradace… pokud jde jen o kosmetiku tak to neresim.

Hřebíky se prodávají i zinkované.

Dělej si co chceš. Podle mě řešíš ...

koroza - když jsi podělabnej, tak je vyhoď.

hodnocení

2x

Kontrolní otázka soudruzi: Co udělá náš dobře známý samopal vz.24, když ho ponecháme větru a dešti? ... A tak je to i s hřebíky. Vezměme to tak ňák chemicky, soudruzi. Co udělá hřebík, pokud ho vystavíme teplu a dešti? Ještě víc koroduje.

Závěr zní: Zamez ideálně přístupu vlhkého vzduchu a koroze se zastaví a dej hřebík do co nejnižší teploty. V praxi trochu nedosažitelné. Takže správně je alespoň trochu tomu pomoct nanesením konzervačního oleje. Ne vyjetého z auta! Otázka je, jestli ten konzervační olej a ta práce kolem toho nebude stát víc,než ty hřebíky *smich*

hodnocení

1x

Za jak dlouho je spotřebujete, drobný rez nevadí.

doplněno 18.12.23 08:27:

Nevěřím Vám, zkuste mne přesvědčit fotkou hřebíku, který 3 měsíce rezavěl.

koroza
hodnocení

Rikam ze je to hloubkova koroza
Bylo to zavrene v krabici 3 mesice a prose to nahnilo, bylo to uplne slepeny…
Materialu se moc neodplavilo…
Hrebiky z kramu jsou taky naolejovany, brani to vzdusne korozi. Otazka smerovala na to, zda rozezrany zelezo nekoroduje vzduchem rychleji nez nenazrany zelezo…

Za tři měsíce nebude žádná hloubková koroze. Nesmíš to tak prožívat. Olej utři a vesele používej.

koroza
hodnocení

V uzavreny bedne, rikam ze to po vyschnuti bylo slepeny ze to ani neslo od sebe. Koroze je hloubkova takze nektery jsou vyzrany
De o to aby se ta pergola nebo na co to pouziju po 15 letech nerozpadla ze hrebiky zmizi :)
Nevím proč ale nějak mám zafixováno, že koroze se musí zastavit barvou, jinak postupuje rychle

Jseš z toho vyděšenej. Zbytečně vyděšenej.

Třeba starý stodoly. Hřebíky jsou už tak rezavý, že jsou poloviční a pořád drží jako čert. Takže, když ti teď zmokly hřebíky, určitě na pergole vydrží déle než 15 let.

Já říkám že to NENÍ hloubková koroze, pokud ano pak nebyly vystaveny vodě jen 3 měsíce ale rok, spíše ještě déle!

kenav

Vysypat je ke stromům a zvláště broskve to uvítají a kup si nový

koroza
hodnocení

Takze neplati, ze kdyz to chytne korozi, zdegraduje to rychleji nez bez koroze?

Dejte foto, Vaší hloubkové koroze.

I kdyby jste použil ty hřebíky krásně čisté z výroby a použil je na tu pergolu tak stejně časem zreznou.. Zbytečně to prožíváte :)

koroza
hodnocení

Bavime se o korozi nikoliv ze citite jakoby jemny brusny papir, od vzdusne vlhkosti, ale o korozi, kdy uz jsou na hrebikach prohlubne. Ale ok nebudu to resit. Odpovedi jsem sr nedockal, to je asi spis na chemika… hlavne ta rozpustena rez co slepila hrebiky k sobe do chuchvalcu…
Ps: proste mi naprselo do kufru, kde byl ve vanickach spojovaci material, takze pak se to tam machalo a oxidovalo v mikroklimatu x mesicu… ne ze bych to resil, no slo o cca 9 kg ruzneho spojovaciho materialu …

ježiši pro chemika *smich2* chlape moc to hrotíte. Jak vám psal už na začátku p. Cukrář dodejte foto. Myslím že to nebude tak hrozné.

Že jsem si již dříve nepřečetl všechny příspěvky tazatele, už je mi to jasné...

...

bery*

Mě tady chybí zásadní informace o rozměru hřebíků. Pokud jde o nějaký dvoustovky, tak mají na průměru tolik materiálu, že i silnou korozí by výrazně neubylo. Ale jestli jde o nějaký takový ty "špendlíky" ke skobičkám na obrazy, je celá situace jiná :) Jinak já občas klidně někam použiju hřebíky hnijící několik desítek let ve sklepě s vlhkostí průměrně přes 70%.

hujer

Nepoznáte trolíka? Už v úvodním dotazu pěkná češtin... hřebíky začl i - korodovat

bery*
To bysme museli rovnou ignorovat třičtvrtě dotazů, takhle dneska píše i půlka "novinářů"...

Pane Hujere, BINGO.

@milancukrar
Milane ale i vsichni ostatni, proc se nechavate zatahnout do diskuse o takovym nesmyslu. A jeste davat fotky jako dukaz.
Tazatel resi fakt kravinu. Je tu mnoho lepsich dotazu

Ale já mu věřil, že má obavy, ale trošku jsem si myslel, že je to ten, jak ho nazval kolega Hujer..Proto jsem ho ráno vyzval k fotkám.

Teď se třeba červená v jiném dotazu, pod jiným nickem.

koroza
hodnocení

@bery 70 % je relativne sucho, v kufru bylo 100% vzušné vlhkosti+ lázeň..
A když jedeš od řevu, tak některé shnije do roka, aj vydrží staletí, v čem se liší? No překvapivě jen v čase poražení (V zimě v noci za úplňku), případně v máčení ve volské krvi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]