Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvara v podlaze

Od: st1 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat. Dělám rekonstrukci starého domu 80 let a nyní přemýšlím co s podlahy.
Všude jsou hurdiskove stropy a vylite betonem a na tom škvara s hranoly a na vrchu prkna. Co doporučujete. Vyhodit skvaru? Takto to je jen ve dvou místnostech v ostatních je to stejné ale už nejsou na vrchu prkna ale beton.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tam co je na vrchu beton, tak ho nechat,

na tom škvara s hranoly a na vrchu prkna****rozebrat až k betonu, vyrovnat liaporem, položit kročejovou izoloaci, položit roznášecí desku, třeba OSB, na to lino, či koberec. Ne plovoučku.

krtek6

základem je...zjistit si, kde v okolí berou tu škváru na likvidaci...pokud neberou, bude ji tam muset nechat.. a na OSB se nedává lino ani PVC...na OSB jen plovoučka ;)

Proč ne lino, plovoučka bude dělat takový hluk, že dole budou nadávat.

V mnoha bytech, (snad ve všech) jsem dával na OSB desku vždy lino. Nikdy nevbyl problém.

Skvara v podlaze
krtek6

obecně platí, a já to beru jako dogma bez osobní zkušenosti, že do pvc a lina se obtlačí struktura OSB desky

Pane krtku, ještě jsem se s tím nesetkat, a to jsem dával na chodbu, pro 8 bytů, OSB 22mm, na to lino. Přesněji, lino položila firma, na mne to bylo moc metrů...

eli
hodnocení

0x

Dobrý den ,pokud možu vstoupit od diskuze .Je třeba si tež uvedomit zda nebudete chtít podlahové topení.Také máme to samé jako Vy ,plovoučka nevydrží a dlažba studí ,takže my máme třeba v kuchyni dlažbu pod tím to topení na osb desce pod ní beton vylitý takže tak no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]